pátek 29. března, 06:18 Svátek má Taťána
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Zdraví a fitness
Diskutujte! Rádi vaříte, nebo naopak vyšíváte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Elelka
Status:
Klikni pro filtrování
Tagy: blb

Dieta???

Datum: 10.02.2010 12:12
 

Mnoho zde na weeku založených vláken je na téma dělené stravy, občas z dlouhé chvíle nakukuji a vstávají mi vlasy hrůzou, co se tam vždy dočtu eye rolling smiley . Nechci se jim do těch debat míchat, tak zakládám nové vlákno o dietách všeobecně:

Jakákoliv dieta funguje vždy jen na principu snížení kalorického příjmu. To platí i pro dělenou stravu, která je založena na teorii údajně lepšího trávení a následného spalování oddělených složek potravy. Ať již rozdělujeme dny v týdnu na „kytičkové" a „zvířátkové", nebo dělíme v rámci jednoho dne a pokrmu, tělo při příjmu potravy vylučuje všechny enzymy - ty, co tráví bílkoviny, i ty, které tráví cukry. Tělo neodlišuje sacharidy a bílkoviny ve stravě. Také neexistují čistě sacharidové a bílkovinné potraviny. Přísně vzato, dělená strava vlastně neexistuje. Pečivo, těstoviny, rýže... obsahují i určité množství bílkovin. Zatím neexistuje jediný vědecky ověřený důkaz, že takto upravená strava se lépe tráví a vstřebává.

Přesto správně upravená a dodržovaná "dělená" dieta funguje a má výrazný vliv na úbytek hmotnosti a nedostavují se u ní žádné zažívací potíže.

Přínos této diety spíš spočívá v tom, že musíme přemýšlet o tom, co jíme (tím pádem se sní menší množství potravin, než bychom snědli normálně) a svůj jídelníček tak postupně výrazně „ozdravíme". Do jídelníčku se zařazuje hodně zeleniny, která kromě vlákniny neobsahuje prakticky téměř žádnou energii a přitom nás na poměrně dlouhou dobu zasytí. A právě tento efekt pak vede ke zhubnutí. Sníme tedy na objem stejně, ale do těla dodáme výrazně méně energie. Tělo hladoví bez pocitu hladu, a musí sáhnout do energetických rezerv.

Negativem této diety je to, že laiky vytvořené jídelníčky nedodávají organismu všechny potřebné živiny a minerály a bývají energeticky poměrně chudé, zato mají často vysokou kalorickou hodnotou.

Recepty na „dělenkách" a jejich jídelníčky - to jsou přímo kalorické bomby!!! eye popping smiley thumbs up

Negativem je také jako u většiny diet jo-jo efekt. Pokud od zavedeného jídelníčku upustíme, kilům se nevyhneme.

A malá kousavá poznámka nakonec - pokud bych někdy potřebovala hubnout, zvolím jinou dietu, pokud bych chtěla držet dělenou stravu, určitě ne podle paní L.K. (opět bez urážky, ale její způsob „stravování" mne nepřesvědčuje o tom, že ona je ta pravá, která by mi v tomto mohla udílet rady).

 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 14 z 15
  • Autor: tak63
    Status: expert

    Re: Dieta???

    Datum: 21.08.2019 22:17
     

    Ten Svět zdraví musí být učiněný zázrak - podívám se na název a hned se cítím hubenější ..................... smoking smiley

     
  • Autor: Reklama

    Re: Dieta???

     
     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Dieta???

    Datum: 21.08.2019 22:29
     

    Taku thumbs down , kašlu na Svět zdraví a podobné vytahovače peněz z kapes ... Mám odzkoušeno, že nejúčinější je bodová dieta ... co vidím, to zbodnu a kdykoliv. Hlavní je to kdykoliv a vlastně zobat něco neustále (samo, v práci u pásu to asi nepůjde) ... tělo nesmí mit pocit, že bude mít hlad a tím nemá potřebu nic ukládat. A klidně si dám i těch 6 knedlíků (dnes s houbovou omáčkou byly mls smiley ) a před chvílí jsem snědla 4 čokobombony.

     
  • Autor: Nataly
    Status: nováček

    Re: Dieta???

    Datum: 22.08.2019 22:53
     

    Každý ať si rozhodne sám s kým a jak bude hubnout. Ať si běhá, cvičí, nebo třeba hubne s výživovými poradci.

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Dieta???

    Datum: 22.08.2019 23:35
     

    Eli máš pravdu, taky to tak dělám. Jen ty bonbony nejsou 4, ale celý pytlík. grinning smiley grinning smiley grinning smileyTělo si nemusí dělat zásoby. Kolegyňka v práci mi to nevěřila, tak začla každý dvě hodiny něco málo jíst......ovoce, jogurt, oplatky..... a během pár měsíců měla 12 kg dole grinning smiley...nekecam nono smiley

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Dieta???

    Datum: 23.08.2019 22:15
     

    Irisko, věřím, že nekecáš bo už pár lidí, kteří tohle odzkoušeli, opravdu šlo s váhou dolů. Jenže ... část bude raději cpát prachy do různých nuričních poradců, světa zdraví, krabičkových diet a čert ví čeho ještě, než by si nachystala sama do krabičky kousky zeleniny, rohlíku, ovoce ... a pojídala furt. Ovšem, já mám tu výhodu, že jsem doma, nechodím do práce, nic chystat nemusím, sežeru co vidím.

     
  • Autor: HanaK
    Status: expert

    Re: Dieta???

    Datum: 24.08.2019 07:31
     



    tak63 napsal(a):

    Ten Svět zdraví musí být učiněný zázrak - podívám se na název a hned se cítím hubenější ..................... smoking smiley

    Obzvláště v peněžence. grinning smiley

    Rovněž hlasuju pro umístění nevyžádaných reklamních doporučení za klobouk či kamkoliv jinam dle preferencí reklamniho agenta.

     
  • Status: expert

    Re: Dieta???

    Datum: 24.08.2019 08:19
     

    Bože, já slyším svět zdraví a už se mi otevírá kudla v kapse.....

     
  • Autor: Darja11
    Status: začátečník

    Re: Dieta???

    Datum: 24.08.2019 21:59
     

    Nechápu jízlivosti, každý si může za své peníze vybrat službu jako hubnutí snad kde chce. A pokud jsou ve Světě zdraví dobří, tak proč ne tam?

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Dieta???

    Datum: 24.08.2019 22:07
     

    Tak vybírej a nepruď tady .

     
  • Status: expert

    Re: Dieta???

    Datum: 24.08.2019 22:13
     

    Milá Darjo 11 nechala jsem se Světem zdraví napálit, tak dělám osvětu, aby se nenachytal nikdo jiný. A protože mě tady holky na rozdíl od tebe znají (většina osobně) čí informace asi budou brát vážně?

     
  • Autor: Helga
    Status: nováček

    Re: Dieta???

    Datum: 26.08.2019 19:41
     

    Znám taky lidi, kteří se Světem zdraví nejsou spokojeni, ale taky kteří jsou nadšení. Tak ať si každý dělá co chce.

     
  • Autor: olga.polka
    Status: začátečník

    Re: Dieta???

    Datum: 03.09.2019 14:31
     

    nikdy jsem žádnou dietu nedržela. Když jsem cítila, že nedopnu rufle, začala jsem chodit s kamarádkou do centra tance v Brně na zumbu a hlavně jsem si hlídala jídlo.

     
  • Autor: Andysss
    Status: nováček

    Re: Dieta???

    Datum: 13.03.2020 16:01
     

    Já osobně jsem tedy držela proteinovou dietu. Neříkám, že je to nutnost k hubnutí, ale já měla s hubnutím velké problémy. K výživovému poradci se mi nechtělo protože to stojí hrozné peníze, ale když jsem se o něco pokoušela doma tak to prostě nešlo. Pohybu jsem samozřejmě dostatek měla. Koupila jsem si proteinovou dietu tady [www.proslim.cz] a musím říct, že to bylo ok. Teď po skončení si občas dám ještě třeba polévku nebo kaši když nestíhám navařit krabičky. Ale co určitě funguje je snížení příjmu sacharidů. Co jsem zatím všude četla tak to funguje prakticky na všechny, jediné na co si člověk musí dát pozor je, aby to pak zase hned nenabral nazpět. Tomu se dá ale lehce předejít tím, že po skončení diety nezačne jíst opět nezdravě..

     
  • Autor: marketzu
    Status: nováček

    Re: Dieta???

    Datum: 14.04.2021 18:48
     

    Za sebe mohu doporučit zeleninovou dietu - stačí ji držet týden a výsledky jsou vidět smiling smiley inspirovala jsem se zde: [www.pestryjidelnicek.cz] přeji hodně štěstí s hubnutím všem winking smiley

     
  • Autor: Manca
    Status: expert

    Re: Dieta???

    Datum: 15.04.2021 08:04
     

    Kolegyně s přítelem přestali jíst sacharidy kvůli ekzému. Předtím zkoušela vyloučit kde co, mlíko, lepek.. bez sacharidů jí ustoupil ekzém a výrazně zhubla, málem jsem ji nepoznala (po své mateřské).

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zdraví a fitness (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.