pátek 29. března, 03:26 Svátek má Taťána
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Dělená strava
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Dělená strava
Diskutujte! Rádi vaříte, nebo naopak vyšíváte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Papinka
Status:
Výsledné hodnocení: 5

Dělená strava - recepty

Datum: 12.05.2009 06:44
 

Zakládám téma, kde si budeme vyměňovat osvědčené recepty v souladu s dělenou stravou podle LK. Prosím, nadepište vždycky nahoru název a k tomu písněte, do které skupiny to patří, pro lepší orientaci - když třeba budeme hledat tip na obídek smiling smiley nebo večeři mls smiley

 

Zdravé recepty najdete např na: [www.varimezdrave.cz]

Prosím nekopírujte recepty do této diskuze přímo z jiných stránek! (admin)



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 2 z 13
  • Autor: VAJAj
    Status:

    Re: Dělená strava - recepty

    Datum: 13.03.2013 15:24
     
    12032013180.jpg

    ZVĚŘ-DOMÁCÍ LUČINA

    BÍLÁ HOLANDIE

    NACHYSTÁME SI HRNEC DÁME HUSTÝ CEDNÍK,VYLOŽÍME HO PLÁTYNKEM-PLÍNKOU.

    VYKLOPÍME JORURT A NECHÁME CC24H ODKAPAT(I MÉNĚ)


    já dělala z 1 a je toho málo,takže doporučuju udělat ze 2.Můžem lehce osolit,já nechala přírodní protože jsem si dělala i na ,,sladko,, s přídavkem 2lžic zakysanky-osladit-lučina.VÝBORNÝ PRIBINÁK-VIZ FOTO.


    na 2jogurty můžem přidat 1šlehačku 33%,ale samo tím bude lučina tučnější.

    Můžem si lučinu posypat paprikou-cibukou-česnek-pažitka -bylinky.....

    Nebo rovnou vymíchat různé pomazánky,mažem na okurku nebo papriku jak kdo má rád.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Dělená strava - recepty

     
     
  • Autor: Neregistrovaný uživatel:
    Anonymní návštěvník

    Re: Dělená strava - recepty

    Datum: 13.03.2013 17:46
     
    malovana rolada.doc

    Malovaná roláda:

     
  • Autor: NUNY
    Status:

    Re: Dělená strava - recepty

    Datum: 16.03.2013 13:28
     

    BÍLÁ ZELŇAČKA

    zpěním cibuli (skoro na sucho),přidám nakrájené kysané zelí,mírně podleju a chvíli podusím.Mezi tím si dám vařit na kostičky nakrájené brambory do osolené a okmínované vody. .Podušené zelí zahustim moukou rozmíchanou ve vodě,chvíli povařím a přidám uvařené brambory i s vodou ve které se vařily.Nakonec přileju Zajdu a nechám přejít varem - nevařím aby se Zajda nesrazil.Dosolím,případně dokyselím a je hotovo.

     
  • Autor: Issis
    Status:

    Re: Dělená strava - recepty

    Datum: 17.03.2013 12:58
     
    p3170543.jpg

    CIKÁNSKÉ ŘÍZEČKY ZE SEITANU - kytí

     

     

    Seitan nakrájet na kostičky nebo nudličky, dát do misky a přidat

    3 žloutky

    3pl oleje

    2pl sojovky

    1kl sladké papriky

    1kl mletého pepře

    2kl kari

    1 větší cibule nakrájená na kostičky

    troška vody nebo vývaru zeleninového asi tak 1dcl

    sůl

    Vše smícháme a necháme do 2. dne uležet. pak nabíráme lžící a smažíme řízečky. Pozor, je to křehké, chce to trpělivost.

    Příloha opečené brambory, brkaše, vařené brambory, zeleninová obloha

     
  • Autor: NUNY
    Status:

    Re: Dělená strava - recepty

    Datum: 19.03.2013 17:41
     

    VELIKONOČNÍ NÁDIVKA

    Grahamové rohlíky nebo veku nakrájím na kostky,dám do mísy,zaleju zajdou s asi 1 rovnou ČL sody a nechám nasáknout.Mezi tím si nachystám "maso" , buď rostlinnou uzeninu nebo ďobáčky nakrájím a ochutim kořením které mi chutná,to pak přidám k rohlíkům spolu s hromadou nasekaných zelených natí (petrželka,pažitka,kopřivy - nemusí být vše,klidně stačí jeden druh).Dám několik žloutků,promíchám a podle chuti ještě osolím a opepřím.Dávám do pekáčku vyloženého peč.papírem a peču na 200-220 stupňů.Doba pečení je závislá na tom jak je vysoká vrstva té nádivky.Peče se do zlatova.Množství je u všech surovin podle oka,chuti a hladu

     
  • Autor: NUNY
    Status:

    Re: Dělená strava - recepty

    Datum: 19.03.2013 19:28
     

    KARAMELOVÁ ŠLEHAČKA (kytka nebo zvěř podle toho jesli se použije smetana rostlinná nebo klasická)

     

    125g jemného třtinového cukru

    125ml smetany ke šlehání

    250ml smetany ke šlehání už šlehané

    Cukr nasypeme do hrnce a necháme zkaramelizovat do zlatočervena,zalijeme tekutou,horkou slehačkou (opatrně - může vzkypět) a za pilného šlehání drátěnou metličkou vaříme dokud se všechen karamel nerozpustí.Nechame zchládnout a pak dáme na 24 hodin odpočinout do lednice (může to být klidně i déle).2. den opatrně smícháme s již ušlehanou šlehačkou

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil NUNY (19.03.2013 19:34)
     
  • Autor: Neregistrovaný uživatel:
    Anonymní návštěvník

    Re: Dělená strava - recepty

    Datum: 20.03.2013 10:14
     

    Chleba bez hnětení:


    2 hr pol. mouky (nebo 1 hr. pol a 1 hr celozrnné - prostě co mám..)

    1hr hl. mouky

    1 hr žit. mouky

    0,5 lžč suš. droždí

    2 hr vody

    1 lž octu

    2 lžč soli, kmín (semínka, osmaž. cibulka....ta je výborná...)

     

    Do mísy nasypu sypké směsi, zamíchám, přiliju vodu s octem, zamíchám - nehnětu, má to konzistenci asi jak malta (je to řidší než známe těsto na chleba v pekárně!) a nechám 8-12 hodin být ( zadělávám v míse s deklem)

    Zapnu troubu na 230 st a rovnou vložím nádobu bez poklice (peču ve varném skle ovál s poklicí), nechám 30 min rozpálit, pak stěrkou shrnu těsto do horké nádoby, přikryju a peču 30min 230st s poklicí a 20 min 220 st bez poklice. Chleba jde krásně vyklopit bez vymazání, bez papíru.

    Dá se péct v jakékoli nádobě - nerez, smalt, vhodné do trouby.

    Už se mi stalo,že jsem pekla až po cca 14 hod - nic se nestalo.

    Když nemám suš. droždí, uloupnu necelou třetinu obyč.a rozpustím v trošce vody na kašičku a dám do těsta - taky jde.

    Je fakt výborný, zkuste... flower smiley

     
  • Autor: Sheila112
    Status:

    Špenátovo-brokolicový krém - kytičky

    Datum: 21.03.2013 15:48
     
    spenatovo brokolicovy krem se sojovou smetanou a uzenym tofu.jpg
    Další fotografie:

    Porce pro 1-2osoby:

    1 větší cibule

    4-5 malých hlaviček brokolice (může být i mražená)

    2 kostky mraženého listového špenátu (může být i čerstvý nebo mražený rozmixovaný)

    sojová smetana (cucina, alpro soya, já jsem použila tu z obrázku)

    1 kostka bezglutamát. polévk.koření Wurtzl

    olivoil

    Na malém množství oliv.oleje osmažíme cibulku, poté vložíme brokolici a zalejeme zhruba 0,7l vývaru, krátce necháme přejít varem (2-3min), přidáme špenát, opět 1-2 minut povaříme, dáme sojovou smetanu, povaříme a odstavíme. Polévku tyčovým mixérem mixujeme do hladka a na konci přidáme na nudličky nastrouhané uzené tofu. Lže přidat i kukuřička z plechovky nebo co kdo má rád, ale i takto je polévka velmi chutná a hustá mls smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Sheila112 (21.03.2013 15:50)
     
  • Autor: Neregistrovaný uživatel:
    Anonymní návštěvník

    SALÁT Z ČERV.ZELÍ

    Datum: 23.03.2013 11:28
     
    img_0108.jpg

    Salátek z steril.červeného zelí-zvířátka. po úpravě by šel samo do kytek

    Sklenice červ.zelí vymačkat hodně šťávu

    salám-já dala šunku

    vejce na tvrdo

    kyselý okurek

    sůl,pepř, majonéza+bílý jogurt

    množství surovin jen záleží na vás,do kytek tam patří i kukuřice.víc ochutit třeba sojovka nebo vorčestr

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Merynka (23.03.2013 11:43)
     
  • Autor: Anett
    Status: začátečník

    Re: Dělená strava - recepty

    Datum: 24.03.2013 19:56
     
    image.jpg

    Brownies

    200g červených fazolí z konzervy

    30g celozrnné mouky

    3lžíce medu nebo 30g fruktozy

    50g kakaa

    žloutek

    dvě lžíce vody

    1 lžička prášku do pečiva

     

    fazole pořádně propláchneme od nálevu a se všemi ostatními surovinami rozmixujeme do hladké hmoty. Těsto je dost hutné, takže se doslova musí naplácat na plech a rozetřít. Pečeme buď na pečícím papíře a nebo plech vymažeme a vysypeme kokosem. Peče se na 180 stupnu cca 20minutek.

     

    holky recept zní šíleně, ale vůbec se toho nebojte, fazole tam cítit nejsou ani z vrtulníku a nejen u nás doma tenhle dezertík slaví velké úspěchy smiling smiley

     
  • Autor: Anett
    Status: začátečník

    Re: Dělená strava - recepty

    Datum: 24.03.2013 20:07
     
    image.jpg

    Celozrnné muffiny (na cca 10muffin)

    80g celozrnné mouky

    40g ovesných vloček

    2lžičky prášku do pečiva

    2lžičky koření do perníku

    2lžičky skořice

    1 banán

    50ml sojového mléka

    50ml vody

    a kdo co rád v muffinech-rozinky, kokos, oříšky, kakao,...(my doma přidáváme jen rozinky, protože máme rádi chuť banánu v těstě)


    Banán rozmačkáme na kaši a smícháme s ostatními surovinami, pořádně promícháme-vznikne nám hustá lepivá hmota. Tou plníme košíčky na muffiny pod okraj-ještě mírně naskočí smiling smiley Pečeme na 180stupnu cca 20minutek

     
  • Autor: Anett
    Status: začátečník

    Re: Dělená strava - recepty

    Datum: 26.03.2013 08:11
     
    image.jpg

    Medovník


    Těsto: 500g hladké mouky, 150g medu, 40g fruktozy, 3-4 žloutky, 2 lžičky jedlé sody, 150g rostlinného tuku

    Krém: vanilkový puding, sojové mléko, 150g rostlinného másla (kdo má rád sladší krémy může přidat fruktozu)

     

    Ze všech ingrediencí na těsto umícháme hladké těsto, které necháme odležet v lednici cca 30minut. Poté jej rozválíme a vykrojíme si 6 stejných plátů, které pečeme na pečícím papíře 6-8minut. Z odkrojků uděláme placku, kterou po upečení rozdrobíme a použijeme na posyp medovníku.

    Poté si uvaříme trochu hustější puding, po uvaření ho šleháme šlehačem do vlažna a přidáme rostlinný tuk(fruktozu) a ještě alespoň 10minut šleháme.

    Pláty medovníku poté spojujeme krémem a na závěr zatřeme krémem celý medovník a posypeme drobenkou z odkrojků smiling smiley

    Nejlepší je, když se nechá alespoň 3dny zaležet.

     
  • Autor: VAJAj
    Status:

    Re:ZVĚŘ-VOLNĚJŠÍ GRAF

    Datum: 31.03.2013 18:43
     

    [delicious-blog-lucie.blogspot.cz]

    Tak ty můžou být žravé mls smiley URČITĚ VYZKOUŠÍM I JINÉ RECEPTY flower smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil VAJAj (31.03.2013 18:44)
     
  • Autor: VAJAj
    Status:

    Re: KÝTÍ

    Datum: 31.03.2013 18:50
     

    [veganodaktyl.veganka.cz]

     

    Lahůdkové droždí koupíme ve ZV.

    DOPORUČUJU PROJÍT GELERII RECEPTŮ thumbs down

    pomazánky,hlavní jídla thumbs down prostě vše.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil VAJAj (31.03.2013 18:55)
     
  • Autor: hanna
    Status: začátečník

    Kytičky - polévka z červené čočky

    Datum: 05.04.2013 08:59
     
    2013-04-04 14.04.24.jpg

    Do vody dáme vařit 3 brambory na malé kousky, kořenovou zeleninu na kolečka nebo malé kousky, přidáme bobkový list, zeleninový bujon, krátce povařit a přidat propláchnutou červenou čočku. Přidat mletý koriandr, vařit max. 10 minut. Nakonec přidat pár stroužků česneku, citronovou šťávu (já dala z celého), sůl, pepř, bazalku. Není třeba zahušťovat, je hustá dost. Lze i rozmixovat. I s přípravou to zabere zhruba 30min.

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Dělená strava (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.