![]() |
sobota 28. ledna, 11:17 Svátek má Otýlie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Okrasná zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co vám kvete v únoru?
Jak vystrčí ty svoje žlutý hlavičky, hned je to na zahradě veselejší
Ty moje si zatím dávají na čas, jak jsem je na podzim přesazovala a dlouze sušila v krabičce, tak dohání zimní spánek. Ale co chci, ještě minulý týden byla na záhonku kupa sněhu a stále se drží ocůn. Sice tročku zmuchlaný, (trošku hodně
) přeci jen 50cm sněhu něco váží, ale pořád se drží. Sněženky už pomalu vykukují a pár talovínků mám i v jiné části zahrady. Na skalce se objevují první čemeřice a brambořík má 2 kvítky
Jů, jaro už opravdu vystrkuje růžky
. Talovíny jsou vážně jako sluníčka, nemám je, budu muset napravit. A bramboříky docela nepokrytě závidím, ale přeju
. Kdysi v dávnověku jsem byla na pionýrském táboře pod Templštýnem, rostly jich tam v okolních lesích velikánské trsy. Nikde v krámě se mi na ně nepodařilo narazit, asi jsem se špatně dívala.
U nás kvetou zahradní sněženky, ty obyč teprve raší, z čemeřic kvete jen jeden semenáč, ostatní velké původní kopce ani nevypadají, že by kvést chtěly. Čemeřice smrdutá se chystá snad už od podzimu na tohle kvetení.
Raší některé starší tulipány, krokusy, na podzim sázené asi ještě dospávají (snad nevyhnily). Letos nekvete dřín, sousedům začíná kvést rakytník. Dnes jsem byla v civilizaci a v zahradnictví měli krááásný vilín, i když prťavý, ale plný květů. Pokochala jsem se a šla dál.
Už to začíná vypadat jarně. Aspoň podle fotek skoro u všech.
Eli, semenáček se hezky vybarvil.
Smrdutku máš pěkného macíka.
Bramboříky mám dva asi 8 let, koupila jsem je náhodou v Baumaxu za 19kč totálně ulité, sice přežily, ale stále mají jen ty 2 kvítky. Jinak jsem na ně v krámu už nenarazila
Elo, zahradní sněženky máš krásné, u nás teprve začínají,mám jen obyč, čemeřice smrdutka je taky nádherná, u mě se jí nedaří , už 2x kdysi odešla, asi nemám správné místo pro ni, tak ji jenom obdivuji u druhých.
Bramboříky v suchu mi taky nejdou, už je ani nezkouším, nemůžu mít všechno
Aleno, kdybys uvažovala zkusit potřetí, dodám sadbu. Dědek je z čemeřic smrdutek na chalupě skoro nešťastnej. I po suchém létě a že určitě neviděly vodu za celou dobu, divočí.
Jinak mám pocit,že se mi nějak poztrácely krokusy.
Dík za nabídku, zatím ne.. Přirývat už nic nechci a nevím kam to nacpat.
No jo, krokusy taky nemám venku a ani snad nelezou, že by zmizly? Ono je ještě brzo, vždyť je únor.
, sluníčko nás mate a vytahuje ven
myslím , že krokusky teprve polezou -- sem tam sice špičky vidím , ale taky ne všechny. jinak jsem byla na nervy. nevím ,kde má dědek oči . na kůlně urvané asi 2m krytiny na střeše- to už ze´ták opravil. ale na plotě napíchlá plastová židle, kus netkanky vedle a ze švestky olámané suché větve v záhonech .
Nevim, kam to dat... verily byste, ze snih muze polamat previsly modrin??
Ja doted ne! Kdyz jsou to hole vetve a visi smerem dolu... Dnes poprve vykouknul ze snehu a ty nejtlustsi vetve jsou temer vsechny zlomene
Snih je ted asi ve vysce 150cm, ale uz to neni snih, ale masa ledu. Co pres den roztaje, v noci zmrzne. V zivote by me nenapadlo zrovna previsly modrin nejak chranit pred zimou a snehem. To nechci videt, vsechny ty dalsi kere a rododendrony, co jsou ted uveznene v ledu a nekouka jim ani kousicek. Jestli mi minula zima znicila velkou cast zahrady, tak nechci ani pomyslet, jak to dopadne ted. Snad uz tam ani nechci jet.. 
Betas, tak to je do nadávací.
To mě mrzí. Kolik máte mnm, že máte tolik sněhu? 
Tady už je skoro bez, jen vzadu na zahradě se ještě drží.
Taky me to ted napadlo, ze je to do nadavaci
770mnm...
začínají sněženky. A spousta dalších jarních kytiček začíná vyrážet
Jak vysoké jsou ty stromy? 1,5 m?
Je to teda síla, to snad nemá ani Jája v horách. 
Betas to je tedy pořádná nadílka