pátek 19. dubna, 05:45 Svátek má Rostislav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert

Co se zelenými rajčaty?

Datum: 05.10.2008 19:51
 

Maco,dávám odkaz na celý článek

[www.zeny.cz]

 

Komentáře a názory

 
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Co se zelenými rajčaty?

    Datum: 05.10.2008 20:25
     

    Zelený rajčata otrhám, zavřu do papírové krabice do sklepa a ony postupně dozrajou..M8m vyzkoučeno... winking smiley

     
  • Autor: Reklama

    Re: Co se zelenými rajčaty?

     
     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Co se zelenými rajčaty?

    Datum: 05.10.2008 20:34
     

    Italové jedí jen zelený rajčata. u nás se tvrdí, že jsou jedovatá a oni zas tvrdí, že červená jsou zkažená. Sice červená prodávají, ale spíše pro turisty.

    Nakládají zelená, do jídel dávají zelená.... a díky rajčatům mají nejméně nemocné prostaty na světě....

    Tak hovoří statistiky

     
  • Autor: Maca
    Status:

    Re: Co se zelenými rajčaty?

    Datum: 05.10.2008 21:19
     

    Anavi díky, mám jich asi 15 kg a chtěla bych aby z nich něco ještě bylo, protože s kupovanejma se nedají srovnat.

     
  • Autor: hana
    Status: začátečník

    Re: Co se zelenými rajčaty?

    Datum: 05.10.2008 22:48
     

    taky je dávám do krabice,ale nechávám je v teple máme vlhký sklep tam se to neosvědčilo

    a taky postupně dozrávaji

     
  • Autor: sm30
    Status: začátečník

    Re: Co se zelenými rajčaty?

    Datum: 12.10.2008 17:02
     

    Já je také nechávám v krabici a normálně v kuchyni. Krásně postupně dozrají.

     
  • Autor: Neregistrovaný uživatel:
    Michalz

    Re: Co se zelenými rajčaty?

    Datum: 07.11.2008 05:11
     

    Taky je z nich mozny udelat dzemik - dzem ze zelenejch rajcat

     
  • Autor: Benja1
    Status: začátečník

    Re: Co se zelenými rajčaty?

    Datum: 26.01.2009 22:14
     

    Léta děláváme tohle:

    1 kg zelených, ale dorostlých a tvrdých rajčat, 1 kg krystalu, 1/4 l octa, citr. kůra, 6 hřebíčků, skořice, 2 lžíce rumu.

    Kvalitní rajčata /zelená/ nakrájíme na plátky. Svaříme půlku cukru s octem a troškou vody. Do vroucího roztoku postupně vkládáme rajčata, necháme 3-4 minuty a vyjmeme. Když takto vystřídáme všechny plátky, roztok vychladíme, vložíme rajčata a necháme do druhého dne proslazovat. Druhý den šťávu slijeme, přidáme druhou polovinu cukru a svaříme na nit. Přidáme hřebíčky, skořici a kůru a spolu s rajčaty vaříme, až jsou sklovitá a zhoustnou. Plníme horké do sklenic, přilijeme rum a povážeme. Pro větší jistotu je raději zavářím.
    Rajčata jsou sladkokyselá, chutnají podobně jako kandované ovoce, pěkně voní a není ani k poznání, že se jedná o rajčata. Je to výborná chuťovka.
    Zelená rajčata podobně jako zelené brambory obsahují toxickou látku solanin. Její množství vzhledem k množství konzumace není nebezpečné. Navíc - tepelným zpracováním se obsah této látky značně snižuje.

     
  • Autor: hespa
    Status: expert

    Re: Co se zelenými rajčaty?

    Datum: 26.01.2009 23:25
     

    Benjo1flower smiley flower smiley flower smiley vítám tě.

    Taky dělávám džem z rajských, ale trochu jiný. Ten tvůj je s kořením, určitě ho napřesrok vyzkouším. mls smiley

     
  • Autor: Benja1
    Status: začátečník

    Re: Co se zelenými rajčaty?

    Datum: 26.01.2009 23:29
     

    Hespo, díkylove smiley

    Vyzkoušej to, je to fakt dobré. Taková ňamka. Nijak zvlášť to nevyužívám, jen jako tu chuťovku.

     
  • Autor: hespa
    Status: expert

    Re: Co se zelenými rajčaty?

    Datum: 26.01.2009 23:34
     

    Benji, vyzkouším.winking smiley Nějak ta zelená rajčata zpracovat musím. Většinou mi nedozrajou, ale zplesniví a pak je vyhazuju.thumbs up Takhle mám alespoň pocit, že jsem je zužitkovala.mls smiley

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.