pátek 29. března, 09:31 Svátek má Taťána
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Co se jinam nehodí
hodnocení: 4.60
Diskutujte!
Je spousta věcí na které tu není chlíveček
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co právě máte nalito?
...přiznání je polehčující okolnost
Dnes budu stáčet z černého rybízu
Re: Co právě máte nalito?
Re: Co právě máte nalito?
Jak říkal jeden politik. Křišťálově čistý. Třikrát stáčený rybízák z bílého rybízu. Když ho 3x stočím je čistý a přeruší se kvašení. Když otevřete lahev, tak nepšoukne a neperlí. Vydrží.
Re: Co právě máte nalito?
Vypadá to moc hezky.
Re: Co právě máte nalito?
U nás už třetím dnem mošt
Re: Co právě máte nalito?
Aperol spritz
Re: Co právě máte nalito?
Pěkné zátiší ...
Re: Co právě máte nalito?
Co mám právě nalito?
Včera jsme v IKEA koupili nové skleničky na víno a na šampus.
A v nich nalito? Cabernet Moravia, od kamaráda co má kamaráda vinaře.
Re: Co právě máte nalito?
Tak nemám nalito, ale slito. Likér z trnek, z vodky a dobrý
Re: Co právě máte nalito?
Čaj
Re: Co právě máte nalito?
Recept prosím
Trnek je tu v okolí habaděj ...
Re: Co právě máte nalito?
Tak, je to mňamka, už jsem zkoušela předloni s rumem, vloni s vodkou. Ale tenkrát jsem pomačkala trnky, to byla chyba, bylo to blátivé na konci procesu a špatně se slívalo, větší odpad, i když dobré. Vloni byly nádherné velké trnky a celé bez rozmačkání, je to lepší. Z rumu je výsledek tmavší, vodka má větší jiskru. Rum jsem měla 40%, vodku taky, žádnou 30%, čím prý vyšší, tím lépe. V Kaufu mívají 40 % slovenský, výborný. Chutnala jsem ze slivovice a to nebylo ono, je dost aromatická.Ale každýmu vyhovuje něco jiného.
Rcp. : 1 kg trnek , 1/2 kg cukru a zalít 0,7 l vodky nebo rumu /dělala jsem i z 0,5 l a šlo to/, 3 ks hřebíčku, trošičku skořice a 1 článek z hvězdičky badiánu. Nechá se 1 měsíc uležet, občas zatřepat. Po 1 měsíci se svaří 1 l vody + slabá lžička kyseliny citronové, nechá schladnout. Vychladlé se vleje do nálevu a opět nechat 1 měsíc uležet, zatřepat. Pak už jen slít.
Ještě to dělám z aronie, stejný postup a to ani do vánoc nevydrží, aronie je skvělá. Tam se bobule aronie zpracuje do jogurtu, piškotu, trnky bohužel se u mě vyhodí.
Re: Co právě máte nalito?
Já prostě zaleju ovoce jabkovicí 50% a nechám stát. Pak někdy za měsíc dva svařím vodu s cukrem a slitý výsledek naředím podle chuti. Někdy dám cukr dovnitř, když chci višně třeba do čokolády. Dělala jsem aronii, višně, dřín, ostružiny, ořechy, plané třešně, šípky.
Re: Co právě máte nalito?
Ranní kafe a čaj. Bez likéru.
Re: Co právě máte nalito?
Suchý únor? Mám suchý celý rok. Piji pouze suché červené
Modrého Portugala jsem nikdy nevyhledával, ale další kamarád má syna, který se přiženil na Moravu a ejhle, tchán je vinař.
Tak jsem od něho vzal 10 litrů zemského červeného Portugala. Za 60 Kč/1 l. No nekupte to.
Re: Co právě máte nalito?
TAKu, pokud je to pitelné, je to téměř zadara. Dědek prodává za dvojnásobek ve vinotéce - nakupuje, nejsme vinaři.
A suché ... to opravdu nemusím ... víno má téct ne se sypat . Vím vo co gou, jen takhle občas zlobíme dědka ....
A ... Modrýho Portugala mám 2 hlavy ve skleníku (nařízkováno z původní hlavy z řízku od kamaráda, ze Zaječí, mého táty)... po Othelovi (identifikoval táta mého muže) a "Pepanovi" - řízek od jakéhosi kamaráda Pepy nejmalšího syna - nejranější hrozny u nás ... hrozny na stůl ne na vínoi ... všechny