|
|
pátek 24. května, 16:32 Svátek má Jana
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co kvete v červenci
krásné léto

a ještě něco
a zatím vše ( růže v živém plotě letos poprvé omrzly, ale nevzdaly to a začínají kvést)
Ilko, moc hezký
Dášo, krásná romantická atmosféra na mě dýchá ze všech tvých fotek. Nááááádhera

(podle GPS v mobilu 710m n.m.)
:-)
Nebojte už končím :-)
(380m n.m.)
Jarko pěkný štěky
pětková Helenko děkuji , horší romantika už to je když kleknu k pletí , potvorný plevel se daří ze všeho úplně nejvíc a je i přes stálé vytrhávání, vykopávání a pod. pořád vitální - zmetek jeden
Dáši, to se dá kvůli této kráse vydržet, jen občas bolí záda
.
Já mám větší problém - už jsem to včera i obrečela. člověk se piplá a pak se děje něco co nemůžu ovlivnit a vidím, jak mi odchází spoustu rostlin před očima a nevím kvůli čemu. Dobrá čtvrtka prostoru na zídce a za zídkou je v háji. Rostliny začly hnědnout, černat ať už ty mezi kamenama tak i ty navrchu a v záhonu navazujícím na zídku. Jestli tam měli hnízdo mravenci nebo mi tam čůrají kočky, kterých je v okolí spoustu - nevím. To samé se stalo v novém záhonu (od jara) o kus dál. Odešel mi černý bez s bordovými listy a růžovým květem, kakost, echinacea, začíná to balit popelivka, která měla listy velké jako talíře,.......kousek odtud mám skoro metrový koláč vřesu a z té strany od této pohromy už mu začínají hnědnout větvičky. Fakt jsem z toho hotová. Jestli je to padlí?...netuším.
Stříkla bych všechno Baycorem, jestli je to něco houbového, mohlo by to pomoct, ale chce to rychle. Přemýšlej, zem tam máš jakou? Není to přemokřené odspodu? Já nevím, moc Tě lituju a mě se niddy nic podobného naštěstí nestalo. Zem nevylepšuju (jen růžím) a nemám plachty na těch se občas nějaký malér stane. Bádej co je tam jinak než na jiných místech zahrady.
... já si myslím to samé co Jaja
(380m n.m.)
Helenko , je mi líto , co se Ti děje , je to k zoufání.Nevím , jak to máš s vodou - není nějaká špatná.Určitě zkus radu od Jáji.
Děvčata děkuju. Stříkala jsem něčím proti padlí (název si nepamatuju). Divný je, že je to na dvou úplně odlišných místech.
V zídce je namíchaná zem s koupeným substrátem a pískem - už 3. rokem a doteď v pohodě. To druhé místo je záhon založený na jaře - navazuje už na záhon, který tam byl. Je přikrýtý folií a zamulčovaný kůrou - stejně jako ten záhon původní. Tak nevím co je špatně. Asi 5 m od toho nového záhonu mám 3 japonské javůrky. Ty taky stříkám, protože jsou náchylné na padlí a ty jsou ZATÍM v pohodě.
Pokaždé jedu na zahradu s hrůzou co zase bude špatné.