|
|
pátek 24. května, 21:04 Svátek má Jana
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryPodobné příspěvky
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
www.drahusciny...
Re: Co jste v mládí nejedla a po čem se dnes utlučete.
Když jsem byla jako holka, prodávaly se u nás jen červené, čiré a žluté limonády. (Černé (kofola, citrocola, arocola) se začaly vyrábět později, )
přijeli k nám kamarádi z kapitalistické Itálie a přivezli basu CocaColy ani jsem se jí nedotkla, protože byla "divná" a ne jako naše limonáda
To mi vydrželo hodně let, ale teď jí mám docela ráda
(podle GPS v mobilu 710m n.m.)
Já nejedla bramborový knedlíky a teď je miluju
.
Dusenou mrkev a spenat.....a ted oboji miluju, spenat muzu samotnej rovnou z hnce
nejlepe domaci listovej 
Do cca 18 let jsem nejedla hranolky. Fakt nikdy. No a dneska??? Můžu se utlouct

Nikdy jsem taky nejedla brambůrky, různé smažené lupínky, arašídy a podobné věci. A to mi teda zůstalo.
Jsem tu včera psala příspěvek a ten tu není
. Psala jsem, že co jsem nejedla jako malá, nejím dodneška,
a.ne.bo jím skoro všechno a na nic si teď vysloveně nemůžu vzpomenout
(anina)
tak toho je dosť,ale asi hlavne preto,že ked som bola malá,bolo toho všetkého neako menej a najesť sa do sýtosti mandariniek a banánov,či dobrej čokolády bol problém
v daka Pánu bohu za to ,že dnes to môžmeme
Vzpomínám ,že jsem vůbec nejedla ryby. Dnes se už dostanu ke pstruhovi a k tuňákovi. A ty mořské příšery tak ty miluji.Strašně mi vadilo ,že zapáchaly buď rybinou nebo bahnem.
www.kesined.web..
Já když byla malá, nejedla jsem toho docela dost......špenát, rajskou, dušenou mrkev, segedín, hrachovou kaši, čočku a dneska?
Dneska sním úplně všechno.
Kdyby to četl můj mužskej, určitě by nezapomněl podotknout, že je to vidět.
Ale když nad tím tak přemýšlím, asi to bude tou školní stravou. Kolikrát ten jejich špenát připomíná spíše slepičí lejno. A segedín jen vzdáleně segedín připomíná. To vás pak u srdce zahřeje, když vám doma řeknou : " Víš mami, já jsem to dneska nesnědl, ty to děláš 100x lepší ! "
Ale je velikej rozdíl vařit pro 4 nebo pro 300 lidí, to uznávám.
špenát,hrachovou kaši a rýžový nákyp mám skutečně ze školní jídelny tak zhnusené, že to nejím dodneška
Ryby a dneska se můžu utlouct!! ale bytostně nenávidím celer, fuj, ten bych nesnědla ani kdybych měla zemřít hlady!!
Hrachová kaše v jídelnách končila vždy nedotčena v okénku. Dnes ji mám fakt ráda!!
Buchtičky se šodó nejím dodnes. Ale rýžový nákyp si občas ráda dám. Jo a zemlbába...tu jsem taky vracela (do okýnka, jo
)...dnes ji ráda dělám i jím.
Játra...ty dělala máma docela často a tenkrát mě nijak nenadchly...dnes je dělám často...většinou tedy dušená.
Jako dítě jsem nechtěla smetanu...představovala jsem si, že je to kyselé mléko. Pak mi ji táta jednou podsunul místo mléka a já se mohla umlaskat.
Jako dítě mě maminka krmila jen dušenou mrkví. Ne že by mně tím mučila, já nic jinýho nežrala.
Teď sním všechno
, ovšem nejraději, když mi to někdo uvaří.
Sednout si ke stolu a ještě k hotovému ,tak to taky beru. A když si vzpomínám,tak já neměla ráda sněhové pečivo.O vánocích ho ráda dělala teta a já měla vždy žaludek na startu. Dnes už ho jím asi jsem začala před 5 roky.
Absolutně jsem nesnášela mlíkovku a nejím jí doteď. Nutili nám jí ve školce. A jako malá jsem si řekla o krupicovou kaši, po který jsem se pozvracela, protože jsem toho snedla vagón.Ve škole v přírodě, když nám jí udělali jsem vždy byla raději o suchym rohlíku. Jednou rohlíky nebyly a tak nám dali kynutej knedlík
. Nesnášela jsem koprovku. Říkala jsem tomu plesnivá omáčka s muříma nohama. Teď jí miluju.