![]() |
pondělí 8. března, 04:50 Svátek má Gabriela
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryPodobné příspěvky
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co dnes vaříte? (2)
Do kmínky dávám drcený kmín,taky nám ten celý vadil.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Musí být s celým kmínem, já ji miluju a v hotelu když ji vařil Filip tak nokdy nezbylo ani na personál, všechna se prodala:-)
celý kmín je u nás důvod k hádce. dědek tam sypne ,až je černo . nesnáším to i když drcený a ve slušné míře můžu .
dnes ten dotyčný donesl z obchodu syrové sádlo . o to nic , ale bylo to nakrájené na 2cm kostky. takže jsem musela každou ještě nakrájet na menší . dobrá práce.. no ale škvarky i sádlo tentokrát chutné . minule jsme škvarky vyhodili . -
My jsme naposled měli ze škvarků jenom drť,tak jsme je pomleli na škv.pomazánku.
kupovala jsem v Kaufu syrové sádlo před vánocemi a škvarečky i sádlo byly výborné, jako dlouho ne...
dnes jsem si udělala pro sebe krupicovou kaši s grankem, to byla rychlovka
V receptu byl psaný celý, nechat ho na sádle, až začne praskat. No a já s ním nešetřila.
Příště dám určitě drcený.
Jinak mám kmín ráda - na vepřové pečeni, kachně, v chlebu... Do jiných jádel dávám spíš ten drcený.
O víkendu jsem pekla kachnu... 6 hodin na 120 stupňů... a to vám teda byla dobrota. Většinou to dávám "na plné pecky", tohle pomalé pečení jsem zkoušela poprvé, a vyplatilo se.
Masíčko jak dort.
No a abych tu "nálož" masa vyvážila, tak dnes jen dušená mrkev s bramborem.
Anavi, kachna i husa pečená pomalu je opravdu úplně jiný level. Mnoho let to jistila remoska, ale ... obě odešly (malá i velká), v troubě se teprve na stará kolena učím péct maso i ostatní (sladká jídla - žemlovka, rýžový nákyp), je to docela vopruz.
U nás v týdnu byla polévka - hlívovka
, jen místo masoxu byl vývar z vepřových kostí, příště by to chtělo trošku víc mleté papriky a o kapku víc zahustit, vychytám, Tonda si dala dvojitou porci, musela jsem ji přesvědčit, že jsou to "šítaké", jen dědek měl tisíc dotazů a kaců - chtělas koupit jiné "hříbky", ty co říkáš jsou tmavé .... kopnout ho do zádele
, ale chutnala mu, následovala čočková, vývarovka s krupicovými nočky a zeleninou (bez celeru, vyvyřené jen sušené celer. řapíky - ty skorosnaše nedělají problém, na celer má alergii), dnes byla "ludrácká" z pytlíku - francouzská - nestíhala jsem hlídat štěnda (2 různé domy) a vařit.
Další byla žemlovka, znojemská omáčka s vepřovým a rýže, rajská s plněnými paprikami a hous. knedlíkem, maso na nádivce (jakovelikonoční), vepřovohovězí guláš - ten byl i dnes, Tonda ho měla s těstovinami.
Zítra bude zeleninová polévka, játrová omáčka (játra na nudličky, ne strouhaná) a rýže, sterilovaný okurek.
Čočková polévka (se zelninou a pohankou)
Bramborový salát a řízečky z panenky
Teď vařím uzenou polévku s kroupami a čočku nakyselo.
Ta distančka ze mě udělá ještě pořádnou kuchařku.
včera pečenýl bůček , brambor , zelí - ale já si nenápadně vzala zelový salát . nějak mi to zahuštěné zelí nejede. dědek ve 12 zalehne , tak se to dalo zaměnit .
Dnes bude zelňačka a halušky se zelím a uzeným. Když už zelí, tak vrchovatě

U nás zelí vařím plný velký kastrol a stejně je ho pořád málo.
Kluci mají rádi teda i syrové kysané.
Anavi, syrové kysané zelí je stejně úplně nej
, Céčko se vařením umenšuje (blbé slovo, vím, tady by se hodilo spíš "poločas rozpadu") - moje máma dělávala zelný salát z kysaného zelí, vím, že tam byla na drobno nakrájená a "přeškvařená
" slanina, do sklovata cibulka, ocet, cukr - nějak nedošlo na to, abych rcp. pochytila - moje blbost
, bylo to víc než