čtvrtek 28. března, 09:38 Svátek má Soňa
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Dělená strava
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Dělená strava
Diskutujte! Rádi vaříte, nebo naopak vyšíváte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Inava
Status: začátečník

čistící den

Datum: 26.01.2010 23:18
 

Předkládám doporučený jídelníček pro čistící den, tak jak jej uvádí Lenka Kořínková.

Čistící den


Čistící den by měl dodržovat každý, kdo chce zůstat zdravý. I lékaři dnes radí : půst jeden den v týdnu a jeden týden v roce. Pro týdenní půst je nejvhodnější březen nebo listopad. Pozor, na týdenní půst musí být člověk náležitě připravený.

Snídaně: Citrusové ovoce K snídani si dáme jakékoli citrusové plody, nejlépe několik druhů. Citrusy jsou „tukožroutské" a diuretické (tj. močopudné), a kunzumujeme-li je ráno, pomohou tělu vyloučit všechno špatné, co jsme předešlý den snědli. Pozor - jíme i blány na jeho dílcích.
Přesnídávka: Zapečený banán Banán podélně rozkrojíme, položíme na rošt do rozehřáté, nicméně otevřené trouby ( to proto, aby se nám nepřepekl ) nebo na gril a necháme zapéct. Banán můžeme zapéct i v mikrovlnce, není však tak chutný.
Oběd: Zeleninová polévka Připravíme ji z jakékoli zeleniny, např. kořenové, můžeme přidat i rajče, papriku, salátovou okurku, žampiony, zelí apod. Polévku mírně osolíme a dochutíme kečupem. Můžeme ji okořenit i kmínem. Pozor - polévku nezahušťujeme, nepřidáváme žádné nakrájené pečivo ani brambory, kukuřici nebo luštěniny!!
Svačina: Hroznové víno. Další skvělé „tukožroutské" ovoce. Hroznové víno navíc obsahuje bór, který pomáhá udržovat vyšší hladinu estrogenu v krvi, což zmírňuje vedlejší účinky antikoncepce, problémy v menopauze a je rovněž prevencí proti osteoporóze.
Večeře: Pařený chřest K dočištění organismu není nic vhodnějšího než chřest. Obsahuje tzv. steroidní glykosidy, které mají protizánětlivé vlastnosti. Chřest rovněž obsahuje velké množství kyseliny listové, která je prevencí např. proti vzniku nádorů děložního čípku, tlustého střeva a konečníku. Dále je chřest ohromnou zásobárnou vitamínu C, draslíku a rovněž beta-karotenu, který je účinnou prevencí proti vedlejším účinkům letního slunění. Nám chřest poslouží zejména jako přírodní diuretikum, které zabraňuje zadržování vody v těle a podporuje hubnutí. Pokud neseženeme čerstvý chřest, použijeme sterilovaný a připravíme si z něj salát. Pozor - salát ochutíme pouze nakrájenou cibulkou, v čistícím dnu nepřidáváme ani vlastnoručně připravený dresink!

Pokud neuděláme chybu, měl by být hubnoucí a čistící efekt patrný již druhý den. Pokud budete mít obtíže, např. průjem či bolest hlavy, pamatujte, že je to v tomto případě dobré znamení - tělo se zbavuje nečistot. V žádném případě nejsou tyto projevy důvodem k přerušení čistícího dne! Nečistoty, tedy toxiny v organismu způsobují nejen zdravotní komplikace, ale také brzdí hubnutí, neboť se na ně v těle váže tuk.
Při čistícím dnu je nutné dodržovat zvláště přísný pitný režim. Množství vypitých tekutin by v letních měsících mělo dosahovat 3-4 litrů vody. Nepijte mléko, kávu ani žádní čaje. Kuřačky musí počítat s tím, že čistící den pro ně nebude mít žádný efekt, neboť nikotin zabraňuje detoxikaci organismu.
V tomto dnu je do jídelníčku zařazena i dopolední přesnídávka a odpolední svačina, a to proto, abyste nepociťovali příliš velký hlad. Čistící den absolvujeme jednou v týdnu, pokud však na hubnutí spěcháte, můžete zařadit až 3 čistící dny po sobě. Výsledek bývá euforický

 
Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Inava (03.02.2010 23:05)
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: 12 | další
    Aktuální stránka: 1 z 2
  • Autor: Inava
    Status: začátečník

    Re: čistící den

    Datum: 26.01.2010 23:38
     

    Já většinou, když čistím, snažím se co nejvíce pít - raději jen čistou vodu a při pocitu hladu pak nějaké ovoce. Banán si nechávám až když hlady nemůžu vydržet. Při poslední očistě byl první den docela krutý, ale druhý den ráno jsem neměla vůbec hlad, tak jsem očistu dala ještě jeden den - proběhlo vše bez jakýchkoliv problémů ani mi ted druhý den už nebolela hlava.

     
  • Autor: Reklama

    Re: čistící den

     
     
  • Autor: aaaaa
    Status: nováček

    Re: čistící den

    Datum: 27.01.2010 09:24
     

    Když držím čistící den, je mi k večeru už zima. Vyřešila jsem to pitím zázvorového čaje,který mě prohřeje.Čistící dny držím podle fáze měsíce.Řekla bych,že je pohodovější průběh.

     
  • Autor: estrellita
    Status: začátečník

    Re: čistící den

    Datum: 27.01.2010 10:43
     

    já jsem loni držela prakticky půl roku každé pondělí očistu...jen s ovocem...někdy jen s vodou a ovocnou šťávou...prokládala jsem to čajíkama na zahřátí, aby trošku zmátly žaludek a nebyl hladwinking smiley jeden den se dá zvládnout vždycky, ale chce to vůlithumbs down

    párkrát se mi stalo, že mi bylo fakt zle od žaludku a motala jsem se...tak jsem přešla na kytičky-ovoce a bylo to...očistný den je čistě dobrovolná akce, když to člověku nedělá dobře, není potřeba...

    druhý den se ale vždycky cítím skvěle, takže doporučujuwinking smiley

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: čistící den

    Datum: 27.01.2010 12:02
     

    a já myslela že tu jde o GÚgrinning smiley grinning smiley grinning smiley thumbs down(generální úklid)

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil iriska (28.01.2010 14:47)
     
  • Autor: Ram
    Status:
    www.bmprofit.cz

    Re: čistící den

    Datum: 27.01.2010 14:19
     

    Nerad bych se tady do toho pletl, ale vzpomněl jsem si na pořekadlo jednoho kamaráda. Ten vždycky říká: Hlady se ještě žádnej nepos... A tady to myslím platí víc než dobře. Jeden den nahladovo ještě nikoho nezabil. Pro člověka je to z biologického pohledu mnohem přirozenější, než mít pravidelnou stravu třikrát denně nebo častěji po sedm dnů v týdnu. Milióny let vývoje člověk nic takového neměl a nyní, když máme blahobyt a s ním i obezitu a spoustu "civilizačních" chorob.

    Pokud člověk nemá závažnější žaludeční problémy tak denní hladovění snese snadno a je to dobré pro jeho zdraví.

     
  • Autor: Inava
    Status: začátečník

    Re: čistící den

    Datum: 27.01.2010 16:45
     

    No snadno se mi to nedrží, zvlášť, když mě začne k tomu ten první den téměř vždy bolet hlava. Na čistící den se musím vždy psychicky připravit, abych vydržela. Je pravda, že po prodloužení čistícího dne ještě o jeden den, jsem byla zcela v pohodě. Hlad přešel, hlava nebolela.

    Můj muž mi taky říká, že hlady určitě neumřu, a tělo jednodenní i dvoudenní půst zvládne s přehledem. Jde zde asi hlavně o tu psychiku, v mozku máme zakotvené hodiny, kdy jsme zvyklí jíst a najednou nic a pak samozřejmě "hladem šilháme".

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Inava (27.01.2010 16:48)
     
  • Autor: ivetas74
    Status: začátečník

    Re: čistící den

    Datum: 28.01.2010 10:45
     

    Já bych řekla, že největší problém je v tom, že jsme většinou rozežraní, rozmlsaní, proto nám dělá půst problém smiling smiley

     
  • Autor: Ram
    Status:
    www.bmprofit.cz

    Re: čistící den

    Datum: 28.01.2010 11:21
     


    ivetas74 napsal(a):

    Já bych řekla, že největší problém je v tom, že jsme většinou rozežraní, rozmlsaní, proto nám dělá půst problém smiling smiley


    Nenapsal bych to tak tvrdě, ale v podstatě naprosto souhlasím. Dá se na to zvyknout.

     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: čistící den

    Datum: 28.01.2010 12:48
     

    čistící dny praktikuji taky cca 2-3 do roka. ted na jare mě to zase čeká a ikdyž je první den náročnější vydržet se to dá lehce. Hold se ten žaludek musí celý den oblbovat yawning smiley) vodou a lehkým ovocem či vařenou zeleninou. Samozřejmě pouze v malém množství. Spíš mám potom problém, že se mi nechce si ho zase zaplnit všema těma neřádama, když jsem si ho tak hezky vymetla winking smiley ty další dny zařazuji postupně jen pár potravin a mám z toho skvělý pocit, akorát se do toho nesmí připlést žádná návštěva, oslava apod...

     
  • Autor: yris
    Status:

    suee

    Datum: 28.01.2010 18:48
     

    presne))jednou jsem vydrzela asi 5 dni))podle jedne knihy z mnichovskych klasteru))a bylo to presne tak jak psali.Druhy den hlad ustupoval a pribyvalo energie))mohla jsem skaly lamat))zacalo se cistit telo)nejprve ztmavl jazyk))pak i moc byla tmava,sama jsem zasla.5 den uz ale jsem zacala citit ze slabnu tak to byla chvile kdy prestat)na to jsem najela na delenku a za mesic bylo 8kil dole).....casem jsem delit prestala a par let 2 deti....a 20kilo nahore flower smiley grinning smiley

     
  • Autor: Neregistrovaný uživatel:
    Filip23

    fcarnecky@seznam.cz

    Datum: 23.02.2010 11:49
     

    Vláknina(mandarinky, banány) vám skvěle pomůže se vyčistit, pro vice informaci me kontaktujte na email.

     
  • Autor: Anmara
    Status:

    Re: čistící den

    Datum: 24.02.2010 19:09
     


    iriska napsal(a):

    a já myslela že tu jde o GÚgrinning smiley grinning smiley grinning smiley thumbs down(generální úklid)


    jááááásně, že jde o GÚ... ale v trošku jiných prostorách... grinning smiley grinning smiley grinning smiley

     
  • Autor: Neregistrovaný uživatel:
    andulka

    Re: čistící denta +HERBADENT BILINI VINO+MALTOFERROCHIN .

    Datum: 22.04.2010 12:09
     

    JA PORADIM ESTE NIECO LEBSIE V LEKARNI SOM SI DALA PORADIT A KUPILA SOM SI HERBADENT+BILINI VINO +MALTOFERROCHIN JE MOC UCINNE A LAHODNE PRECISTI CELE TELO AJ CREVA MNE POMAHA NA VSETKY PROBLEMI SOM UZ VIAC AKO 1 ROK SPOKOJNA SKUSTE HO .....grinning smiley flower smiley

     
  • Autor: Darja
    Status: začátečník

    Re: čistící den

    Datum: 22.07.2010 12:02
     

    Holky, můžu při čistícím dnu do salátu olivy? eye rolling smiley

     
Stránky:  12 | další komentáře>>
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Dělená strava (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.