![]() |
sobota 28. ledna, 10:20 Svátek má Otýlie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 4.70
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: čemeřice - helleborus
Ano, podepisuji.. orsej je věčný. A kerhart taky. Ber je jako bylinky a buď ráda, že je tam máš. Zbavit se toho jsou hrozný nervy, takže já se s nimi učím žít.
Stejně tak s popencem v trávníku. Náhodou teď hezky fialově kvete.

Máte krásné čemeřice.
U Manči i Kordul už pěkné trsy.
Gabčo, tobě se také brzy rozjedou. A taky si myslím, že ta jedna není Anja Oudolf.
Aleno, lividus máš úžasný. A furt přemýšlím nad Ančou. Myslela jsem, že už ji nebudu potřebovat, když mám red a brunello, ale má trochu jinou barvu, viď? A celkově působí strašně hezky, vzdušně a elegantně. Tak jsi mi zase nasadila brouka do hlavy..
ona ta orsej zmizí, jsou tam i desítky orlíčků a jinách trvalek, jinak bych to vzala randapem a finýto,
Buď ráda za ten orlíček. Ten se mi líbí. Já tu mám tři, teď čtvrtý, ale semenáč jsem neviděla jediný. I jsem rozhodila semínka kupovaná. Přitom ho slimáci nežerou.
......Toho Ti vyreju kolik chceš, už začíná vylejzat pérák, ten jse vyryla a dám ho sem pod okna. O dochan jsem asi přišla, vůbec, ani nitečka se nezelená. Včera jsem prohlížela latnatky a asi vyreju nějakou domů, Uniqe a ještě jedna , vůbec nerostou a navíc, tyto sterilní moc nemusím. Tydle jsou letité, poměrně malé , silné větve,vypadají nevzhledně, ty snad nikdo neukradne . A s tou Limelight jsem se včera táhla asi zbytečně. J z Litomyšle, jako ty veliké co sem dávám a přesto roste úplně jinak, spíš vůbec, asi ji vadí ty větve smrků, vodu má.
Už tu mám dlouho helleborus Niger christmas Carol. Teprve dnes jsem ho dala do země. A teď ať se ukáže
Kiko, ona je jiná. Popsala jsi přesně - vzdušná, elegantní, pěkné velké květy.. Barva květů je moc pěkná, sametová, nedokážu to vyfotit. Je pravda, že to byl větší květník. Nikdy jsem po ní neprahla, říkala jsem si , krásná, ale tmavá. Ó jak jsem se mýlila.
Ale zase ji neznám usazenou, to má Regina. Třeba Merlin a Maestro jsou taky rozdílní. Maestro je taky vzdušnější, elegantnější, alespoň v zahradě, tak se mi jeví tady.
Kiko, za Anču bych se přimlouvala. Je prostě jiná. Krásná je ta sametovost. květů, hlavně zpočátku kvetení. Na čemeřici se nakonec místo vždycky najde. Kvetou, když nikde nic není, tak se s ničím netlučou a nic je nezastiňuje co později naroste.
No tak jó, no.
Přemluvily jste mě. Místo někde najdu. Tak už jen najít, kde ji budou na podzim prodávat.
Kiko, nebudeš litovat. Na jedničce a dvojce je Anča s novým listím. Už není tolik vidět tvar ale tak barevné listí moc čemeřic nemá. Na trojce je Red. Ta má listí normálně zelené.
Regino, ty listy u Anči, tj. nádhera. U mě se ještě žádný list neobjevil
stále prokvétá. Dnes jsem si všimla, jak mám obalenou mšicemi Emmu.
Čemeřice už pomalu barví květy do zelena, ale ještě pořád jsou to krasavice.
Nejhezčí je teď Pink Frost.
Gabco, už jsi zadrápkovaná.
Hezky ti rostou.
Aleno, mně třeba Pirouette taky nevypadá, že by měla udělat nové listy. Možná je to tím, jak jsou ze skleníků a vyživené, aby hodně kvetly, tak listy neudělají vůbec. Ale to mám docela obavy, aby zvládly. Na mšice pozor, nemívají je často a jak jsou takové dužnaté, hodně dlouho si toho člověk nevšimne a je pohroma. Já takhle vloni málem přišla o Skořicový sníh. Ještě i zjara vypadala mizerně. Teď konečně vyrazily nové listy.