pátek 29. března, 05:46 Svátek má Taťána
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Zdraví a krása
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Zdraví a krása
Diskutujte! Rádi vaříte, nebo naopak vyšíváte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
Podkategorie:
 
 
 
Autor: Libi
Status:
Klikni pro filtrování

Bylinky a babské rady

Datum: 07.01.2007 13:25
 
Víte nějaké osvědčené recepty z bylinek? Co například na takové škábání v krku nebo kašel?
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 11 z 13
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Bylinky a babské rady

    Datum: 19.01.2016 10:46
     
    beetroot-256686_960_720.jpg
    Další fotografie:

    Kvas z červené řepy

     

    700 g syrové oloupané červené řepy, kterou pokrájíte na menší kousky

    2 lžíce mouky nebo dva kusy staršího žitného chleba

    200 g cukru (můžete nahradit medem nebo jiným sladidlem)

    100 g rozinek

    velkou sklenici (cca 3 litry)


    Základním proces výroby je fermentace chlebu a červené řepy. Postup začíná následovně. Za prvé omyjte řepu, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky nebo tenké plátky, záleží na vaší preferenci, a řepu dejte do čisté sklenice. Přidejte rozinky, 2 lžíce mouky a 200 g cukru. Naplňte sklenici vychlazenou vodou, která již byla převařena. Pokud máte možnost, můžete přidat vodu z kysaného zelí. Promíchejte a zavřete sklenici plastovým krytem nebo lépe dvojitým převázáním gázy, aby řepa mohla dýchat. Nechte ji na teplém místě 6-7 dní kvasit. Promíchávejte sklenici nejlépe dvakrát denně a pokud se na vrchu vytvoří pěna, odstraňte ji. Po 7 dnech přeceďte směs přes jemnou gázu a máte hotovo. Chuť by měla být mírně nakyslá, slaná a zemitá.

    Vypít můžete 3-4 lžíce kvasu třikrát denně, nejlépe před jídlem. Pokud se chystáte na očistu jater, je tento nápoj tou pravou volbou. Vypijte tímto denním způsobem celou vaši vyrobenou várku nápoje a poté si dejte 3 měsíce pauzu. Po této přestávce můžete očistu znovu opakovat. Po roce by měla být vaše játra kompletně vyčištěná. Může se stát, že po tomto léku bude následovat několikadenní nekonzistentní stolice. Musíte si ale uvědomit, že vaše tělo se naprosto čistí od všech škodlivých toxinů, a toto je bohužel součástí očisty. Nápoj skladujte vždy v chladu, nejlépe v lednici či ve sklepě.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Bylinky a babské rady

     
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Bylinky a babské rady

    Datum: 03.02.2016 10:59
     


    10 POTRAVIN, KTERÉ ČISTÍ A POSILUJÍ JÁTRA


    1) Česnek

    2) Grapefruit

    3) Červená řepa a mrkev

    4) Zelený čaj

    5) Listová zelenina

    6) Avokádo

    7) Jablka

    8) Olivový olej

    9) Citrony a limety

    10) Kurkuma

    [slunecnyzivot.cz]

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Bylinky a babské rady

    Datum: 21.02.2016 13:00
     

    zajímavé zahradnictví na bylinky

    [www.penicka.cz]

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Bylinky a babské rady

    Datum: 05.04.2016 08:23
     

    Recept na nevařený pampeliškový sirup

    Ingredience:

    1 litr pampeliškových květů

    500 g cukru krupice nebo třtinového cukru

    2 dcl vody


    Postup:

    Natrhané květy pampelišek necháme chvíli rozložené na stole, ať z nich vylezou případní broučci. Pak je dáme do velké skleněné uzavíratelné nádoby (např. velká láhev od okurek) a zasypeme cukrem. Nádobu uzavřeme, nemáme-li uzavíratelnou, přikryjeme alespoň potravinářskou fólií a necháme stát na okně dva dny. Občas promícháme nebo sklenicí zatřepeme. Nejlepší je, když nám v tyto dny na nádobu svítí sluníčko, které napomáhá tomu, aby se cukr rychleji rozpustil. Po dvou dnech přilijeme vodu a necháme ještě další den na okně. Několikrát za den promícháme. Tři dny na okně nám postačí k tomu, aby se cukr rozpustil, dostane krásně žlutou pampeliškovou barvu a můžeme přecedit hotový sirup. Kdo chce, může nechat ještě den uležet. Směs přecedíme přes plátýnko, někdy ale stačí i jemný cedník a pampelišky ještě vymačkáme rukou. Sirup je přirozeně lehce zakalený.

    Skladujeme uzavřené v lednici a pak zaléváme ve sklenici vodou.

    Tip 1: Zkoušela jsem dát i méně cukru – 400 g na 1,2 litru pampeliškových květů a sirup byl super.

    Tip 2: Tento sirup můžete použít nejen jako zdravou limonádu, ale také jako sladidlo, květy a listy pampelišky můžete přidávat také do smoothies.


    [slunecnyzivot.cz]

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Bylinky a babské rady

    Datum: 06.04.2016 11:21
     
    jablecny-ocet-ucinky.jpg

    Recept na domácí jablečný ocet

    Budete potřebovat: 1 kg jablek, 1+2 litry převařené, vychladlé vody.

    Postup přípravy jablečného octa:

    Umyjte jablka i se slupkou rozpulte, odstraňte stopku a jablka nastrouhejte.

    Dejte je do 4-litrové sklenice, zalijte litrem převařené, vychladlé vody.

    Pohár přikryjte gázou, převažte gumičkou a nechte 10 dní na teplém místě kvasit.

    Dřevěnou vařečkou každý den promíchejte.

    Po deseti dnech přilijte dva litry převařené, vychladlé vody.

    Přikryjte a bez míchání nechte stát 20 dnů.

    Přeceďte, nechte usadit kal, přelijte do čistých lahví, ty zazátkujte.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil SPIKE (06.04.2016 11:23)
     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Bylinky a babské rady

    Datum: 08.04.2016 14:08
     

    Co Vy na to ???

    Roky běží a naše ledviny neustále filtrují krev od solí, od různých jedů a od všeho, co znečišťuje naše tělo.

    Je to velmi snadné:

    Kupte jednu kytičku petržele kudrnky, omyjte ji, pak ji pořežte na malé kousky, hoďte ji do hrnce, zalijte čistou vodou, povařte ji deset minut a nechte vychladnout, pak vývar přefiltruje, nalijte do čistých lahví a vložte do ledničky. Užívání: pít jeden pohárek denně. Výsledek uvidíte v moči, že sůl a ostatní nahromaděné nečistoty vycházejí z vašich ledvina také sami spatříte rozdíl a budete se cítit jako nikdy předtím. Petržel je známá jako nejlepší přírodní prostředek na čištění ledvin.

    Znáte to někdo

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Bylinky a babské rady

    Datum: 07.06.2016 05:00
     
    800px-illustration_sambucus_nigra0.jpg

    Bezinkový sirup [carujeme.cz]

     

    [carujeme.cz]

     
  • Autor: Lea5
    Status: nováček

    Re: Bylinky a babské rady

    Datum: 26.10.2016 16:20
     

    Ahoj, jsou nějaké bylinky, kterí by se neměly pít jako čaj? Dostala jsem od kamarádky směs, kterou sama sbírala, ale nevím co v tom je, může to být nebezpečný?

     
  • Status: expert

    Re: Bylinky a babské rady

    Datum: 26.10.2016 16:29
     

    Určitě, pokud jsi jí třeba přebrala kluka. winking smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Bylinky a babské rady

    Datum: 30.07.2018 18:49
     
    5b559f65e9e36-547.jpg

    Zkusím najít recepty na zpracování routy vonné, když je tak léčivá. Mám jí obrovský trs ve skleníku a další venku na zahradě.

     

     

    Jak na náš organismus routa působí?

    zpevňuje a rozšiřuje cévy má protisklerotické působení zabraňuje krvácení prevencí mozkové mrtvice snižuje vysoký tlak krve příznivě působí na zažívací trakt, zejména na žlučník podporuje vylučování žluče a tlumí křeče vnitřních orgánů při bolestivé a nepravidelné menstruaci při závratích návalech krve do hlavy bolestech hlavy a podobně

    [styl.denikplus.cz]

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Bylinky a babské rady

    Datum: 30.07.2018 22:38
     
    img_20180730_103441.jpg
    Další fotografie:

    Věrko, tys taková světaznalá, myslíš, že tohle pole je z oregána ? Bylo mi dovoleno vyfotit, ale už ne očuchat. grinning smiley Potkali jsme cestou do jižních Čech a zaujala me ta fialová barva. Jsem si chvíli přišla jak v Provance. grinning smiley

    Fotka hrůza, vim. spinning smiley sticking its tongue out

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Bylinky a babské rady

    Datum: 30.07.2018 23:14
     

    Nééé, to je svazenka vratičolistá. winking smiley

    Medonosná rostlina, pěstuje se na zelené hnojení (a samozřejmě pro včely).

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Bylinky a babské rady

    Datum: 30.07.2018 23:19
     
    dsc00087.jpg



    SPIKE napsal(a):

    Nééé, to je svazenka vratičolistá. winking smiley

    Medonosná rostlina, pěstuje se na zelené hnojení (a samozřejmě pro včely).

    Aha, to víš, já znám jen kytky ze zahrádky. grinning smiley Ale díky. winking smiley

    Ale co jsme byli na tý zříceníně, tam určitě nějaká bylinka rostla. A já bych řekla, že oregáno. grinning smiley Viděla jsem ho a cítila všude. grinning smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Bylinky a babské rady

    Datum: 30.07.2018 23:47
     

    Teď máš pravdu, je to dobromysl. thumbs down

     
  • Autor: cancourek
    Status:

    Re: Bylinky a babské rady

    Datum: 23.09.2018 14:08
     

    Já myslím, že nikdo zájem nemáme. Proč bychom se měli nechat zabít přírodní léčbou? angry smiley

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zdraví a krása (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.