Re: Vánoční stromečky

Autor: regina.mocova@gmail.com, Datum: 11.01.2019 08:06

Abych řekla, Vánoce tu nejsou už nijak moc o jídle. To se tak nějak upozadilo. A dědek během svátků konzumuje méně než obvykle. Z toho soudím, že mu skutečně přinášejí nějakou formu duševní újmy. grinning smiley 

Abych se zase tak úplně nefkákala, syn má fixaci na jídla, která se obvykle vaří jen v tomhle období. Dcera zase na výzdobu a pálení svíček. Když se rozsvítí všechny vánoční cajky, jak to nazývá dědek, kterých má ovšem většina nějakou historii,je to jak rudá záře nad Kladnem.Já mám úchylku na světýlka v oknech a na zahradě. A případně kvetoucí kytky.

Eli, skládací betlém, co máš ty, jsem jako dítě měla. Bohužel někde zmizel při stěhováních. I ten vystřihovací. Musely se k němu přidělat špalíčky, aby figurky stály. Tenhle poštovní to už má docela vychytané. Je z pevnějšího papíru, se stojánky, které fakt drží a materiál je i částečně otiratelný. I přes tuhle modernizaci neztralil Ladův půvab. Za mě bych řekla, že se ještě nikomu nepodařilo vytvořit lepší betlém tak charakterický pro českou náturu. Možná až pro další technogenerace ho ztratí.Nějak jsem si to hodně uvědomila na výstavě ve Vídni. Je to takový český Brueghel. Scény plné postav a děje i když technika je naprosto jiná.


Vytisknuto z www.week.cz dne 25.04.2024 22:54
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vanocni-stromecky/read.php?1,3645,1524872#msg-1524872