Re: Sušička ovocia

Autor: evinka12, Datum: 07.02.2013 21:52



drahus napsal(a):

evelínko, proč bych se měla zlobit smiling smiley flower smiley

 

Anavi: pořídila jsem si knihu o sušení ovoce, protože teplota se u některých druhů ovoce v průběhu sušení mění, ale převážně na 50°C, na plechy a když šlo o čtvrtky, tak jsem obracela. Lepší je, nechat si udělat rošty do bočnic trouby, aby tahle práce odpadla. Většinou jsem nechávala sušit přes noc. Když se nám vyvedly meruňky obzvlášť veliké, tak jela trouba i dva dny, ale upozorňuju, že až ochutnáš, nikdy si sušené meruňky nekoupíš - kupované jsou sice hezčí (sířené), ale chuťově hnus fialovej!

Švestky se dokonce musí předvařit.....

Jednou jsem koupila za zbytkovou cenu banány. Takové ty černé... Nakrájela jsem je na třetiny a usušila. Jen tak, ze zvědavosti a ty byly! ...Byly sice lepkavé, jak se v nich naakumuloval cukr, protože byly přezrálé, ale proto i zůstaly měkké, slaďoučké, božské.... mls smiley Ne ty vylamzubky bez chuti z krámu


Drahus, a jak se správně suší švestky? Vůbec mi loni nešly, musela jsem je vyhodit, přilepily se mi na plát.....????


Vytisknuto z www.week.cz dne 19.04.2024 16:45
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-susicka-ovocia/read.php?1,126841,915647#msg-915647