Re: Jaké reproduktory?

Autor: Ram, Datum: 27.10.2010 09:46

Promiňte, že se vnucuji, ale obávám se, že většina rad je vedle jak ta jedle.

Nejsem ani mladík zažraný do hifi, ale vím, že gramofony se liší přenoskou. Ta je buď s pevnou nebo pohyblivou cívkou. MM nebo MC a podle toho je třeba mít zesilovač nebo třeba i starý tuner se zesilovačem, který patřičným vstupem disponuje. Napojovat něco takového do aktivních beden, navíc nevalné kvality, je hloupost. Signál z přenosky je velmi slabý. Dá se rovněž koupit samotný gramofonový předzesilovač, který pak umožňuje zapojit to do normálního zesilovače, rádia nebo čehokoli, co zesilovač v sobě má, ale tento není vybaven vstupem MM/MC. Ale ten většinou stojí dost peněz. Je to spíš pro hifi fajnšmekry. Ale dá se sehnat třebas starší a levněji.

Vstupy MM/MC jsou u totiž přístrojů stále vzácnější (asi jako vinylové desky) Dost starších přístrojů a třeba i hifi věží je mělo. Stačí se jen podívat po bazarech a podobných kvelbech.

Pokud bych měl podobnou situaci řešit já a nechtěl za ní utrácet moc peněz, podíval bych se po nějakém starém tuneru od Tesly. HIFI 814 A se tuším jeden z nich jmenoval, ten oba vstupy měl a uvnitř docela kvalitní zesilovač. Nebo třeba zesilovači, který patřičný vstup má. Bazary a všelijaké vetešárny jsou jich plné. Mně ho přinesl jednou kamarád ze sběrného dvora zadarmo. (Možná to byl ten Carlosův)

Ty bedýnky na který byl odkaz jsou dobrý tak akorát k počítači a ne na poslouchání muziky, ale to už je na jinou diskusi.smiling smiley

 

PS Pokud chceš skutečně poradit tak nesmíš začínat: mám starý gramec, ale třeba: mám gramofon Tesla typ NC 420 a Hifi věž AIWA typ....


Vytisknuto z www.week.cz dne 24.04.2024 14:02
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-jake-reproduktory/read.php?1,479750,479947#msg-479947