Re: Kávovar a vše kolem něj

Autor: drahus, Datum: 22.05.2019 12:31

Jasně. U nás se i kilo zpracuje brzy. Ani menší balení nekupujeme. S mlékem i mléčnou pěnou (laté,kapučíno) dělám návštěvám, pokud chtějí, ale my jsme mléko v kávě vypustili.

Co se týká kávovarů, těch máme za sebou také povícero, než jsme si vybrali slušnou značku a způsob výroby, která nám vyhovuje. Dokud jsme neměli kdysi první kávovar (presovač), tak jsem kafe nepila. Turek mi nikdy nechutnal, protože "drhne" na jazyku :D stydlin smiley

Síla kafe záleží na co jsi zvyklá, jinak od gramáže a ta je opravdu jiná, než u automatů nebo i pákových, kde si sílu určuješ pokaždé sama. U automatu si nastavíš při prvním nastavení, jako i teplotu vody, či kvalitu vody, velikost kafe - v nastavení jsou minimálně dvě velikosti nastálo a pak pro sebe už nemusíš. Když chce někdo "normální" kafe, ovládá se síla knoflíčkem nebo dotykáčem, záleží na modelech. Je pravda, že kapslové nepotřebují údajně žádnou údržbu. Automaty ano. Samy si určují frekvenci decalcifikace a jednou, dvakrát za rok je třeba promazat hejblací ústrojí (spařovací jednotku) no a po deseti kávách se musí vyprázdnit odpadový zásobník (dávám ven ke kytičkám). Většinou jsou domácí mašiny na 10 káv. Údržbu dělám já, nevadí mi to, ale je to práce, kterou ty nemusíš dělat, to je fakt.


Vytisknuto z www.week.cz dne 26.04.2024 02:17
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-kavovar-a-vse-kolem-nej/read.php?1,226434,1537847#msg-1537847