Re: Kávovar a vše kolem něj

Autor: drahus, Datum: 26.09.2017 10:11

Jo, vím, že arabica jsou malé keře a choulostivější, ale stojí za to. Má menší výškové rozpětí (myslím tím nadmořskou výšku)

A jen pro upřesnění - není přímá úměra vyšší cena = vyšší kvalita kávy. To bohužel vůbec neplatí. Dost často jsem se setkala s drahou kávou a byla kyselá a mělá "ocásek"

Také je důležité, pro jaký trh je pražená. Němci mají kávu obecně dost kyselou. to je výrobek, který bych u nich nekoupila, ale najdou se tací, že jim to chutná. Mám raději pražení pro Italy či Maďary nebo Rakušáky. Mají podobné chutě, jako my :D ale tady, u nás, v Sudetech, často pražírny mají druhy kávy, které jsou bližší Němcům, takže nono smiley

Koukala jsem testy běžně dostupných, marketových káv a většina jich propadla. (Davidof, Segafredo, Lavazza apod.)Úplně nejlíp vyšla kupodivu Douwe Egberts, což mě překvapilo a pak právě ta lidlovská Belladrom Dark a protože je i cena příznivá, zůstali jsme u ní. Dobrá, ale není marketová, je Rioba platinum. Mívají ji v Makru. No a Illi je dobrá, ale ta byla vždy dobrá. jenže jí kolikrát v cukrárně nebo restauraci tak dokurví, že bych jim pracky urazila :X


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.03.2024 14:15
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-kavovar-a-vse-kolem-nej/read.php?1,226434,1463895#msg-1463895