Re: Kávovar a vše kolem něj

Autor: regina.mocova@gmail.com, Datum: 26.09.2017 09:37

Drahus, to sleduju.To bych já při svém počtu nedělala nic jinýho než vařila. Turka jsem v tomhle kvantu opustila, přešla na rozpustné. V případě potřeby vypiju prakticky všechno. Nemám ráda Nescafe a to už z dob, kdy se prodávalo jen v Tuzexu. Občas mě s tím někdo podaroval i v těch dobách, což byla vlastně velká škoda. Nevyhovuje mi chuťově a divně mi páchne. Ale když mi ho někdo uvaří na návštěvě, tak to prostě vypiju. Stejně většina baristů tvrdí, že žádná instantní káva není kvalitní kafe. Což si myslím, že pravda je. Je to vlastně už jednou vařené a usušené kafe. Chvíli se tu pil Davidoff. Teď poslední roky Velvet. Asi proto, že je vlastně dost nevýrazný a v tom množství moc nepřekyseluje žaludek.

Robusta má víc kofeinu. Roste rychleji a má méně škůdců, tudíž by asi nemusela mít tolik pozůstatků z chemického ošetření než arabica. Ta je zase jemnější.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.03.2024 01:29
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-kavovar-a-vse-kolem-nej/read.php?1,226434,1463892#msg-1463892