Re: Kávovar a vše kolem něj

Autor: drahus, Datum: 25.09.2017 10:06

Docela je to pro mne nepochopitelné, proč v restauracích nenabídnou i turka :S Stejně mají zrnkovou kávu a nevím, jak jsou na tom ty profesionální hospodské kávovary, jestli melou každé kafe samostatně nebo mají mlýnek vedle? I tak přece není problém mít tam jeden malý mlýnek nastavený na nejjemnější mletí a prostě tu proci na turka umlet :S Stejně čistí velký mlýnek, tak vezmou štětcem i malý. Je to otázka pěti minut, možná i míň. chápu, že by nechtěli přestavovat hrubost mletí, když mají nastaveno na mašinu, ale malý, kvalitní mlýnek stojí do dvou tisíc. to nemůže být pro restauraci likvidační a uspokojili by všechny. Jo, já doma turka nedělám, ale to je o něčem jiném. Mletá káva mi, ač v lednici, časem žlukne a presovač si mele sám každou porci, odtud mleté vzít nejde. To se koná v rámci programu všechno uvnitř mašiny. Tak mám doma jen zrnkovou nebo když chce někdo mocí mermo rozpustnou, kterou v létě používám i na frapé, jak jsem se naučila v Řecku.


Vytisknuto z www.week.cz dne 20.04.2024 16:34
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-kavovar-a-vse-kolem-nej/read.php?1,226434,1463736#msg-1463736