Docela je to pro mne nepochopitelné, proč v restauracích nenabídnou i turka :S Stejně mají zrnkovou kávu a nevím, jak jsou na tom ty profesionální hospodské kávovary, jestli melou každé kafe samostatně nebo mají mlýnek vedle? I tak přece není problém mít tam jeden malý mlýnek nastavený na nejjemnější mletí a prostě tu proci na turka umlet :S Stejně čistí velký mlýnek, tak vezmou štětcem i malý. Je to otázka pěti minut, možná i míň. chápu, že by nechtěli přestavovat hrubost mletí, když mají nastaveno na mašinu, ale malý, kvalitní mlýnek stojí do dvou tisíc. to nemůže být pro restauraci likvidační a uspokojili by všechny. Jo, já doma turka nedělám, ale to je o něčem jiném. Mletá káva mi, ač v lednici, časem žlukne a presovač si mele sám každou porci, odtud mleté vzít nejde. To se koná v rámci programu všechno uvnitř mašiny. Tak mám doma jen zrnkovou nebo když chce někdo mocí mermo rozpustnou, kterou v létě používám i na frapé, jak jsem se naučila v Řecku.