Re: Kávovar a vše kolem něj

Autor: drahus, Datum: 24.09.2017 11:27

Zda dělají pákové nejlepší kafe. To bych si dovolila polemizovat. Prošla jsem si pákovým, už máme druhý automat a když se ten automat nastaví správně, koupí dobrá káva, zrno... nepila jsem lepší, než z něj. Profesionální páková jsou děsná monstra, pohybující se v cenových relacích od padesáti tisíc. Automaty jsou už dnes od cca 16 tisíc, ale dobrý, vybíraný dle značky a ne podle ceny, vyjde kolem dvaceti až třiceti tisíc a to, že kapslové mají větší výběr druhů káv, to není pravda. Udělám jak na pákovém, tak na automatu to samé a v lepší kvalitě. Když jsem se v obchodě koukala na kapsle, kolik osahují kávy - maximálně 7g na long kafe, jinak ubohých 6g tak to mi promiň, to jsou vymáchané fusekle a ne dobré kafe.

Já osobně dávám přednost 30-50ml pressu s gramáží 10g. to je kafe, jak má být. ano, v Itálii mají kafe dobré, protože ho umí. Ve Vídni bylo také skvělé a dokonce jsem si pochutnala i v cukrárně v Litoměřicích na bezvadném espressu, ale jinde nemám odvahu si ho dát, páč mi vždycky přijde, že je to druhák thumbs up a můžou mít Illi, či jinou známou značku. Také jsem jich vyzkoušela hafo.

Pokud má někdo rád kávy s příchutěmi, není to dnes žádný problém staří srazovníci si jistě pamatují, jak jsem u Jaji dělávala mandlové, oříškové a nevím jaké kafe, kdo si co poručil. Ale pákovky, nevím, jak je to možné, seberou kávě tu plnou chuť, co jim ponechá automat a dokonce se na něm nastavuje, jak silné aroma chceš. Možná, ty nejnovější pákovky mají také takové nějaké udělátko, ale co jsem znala tak ne e.

A je ještě jedna možnost. Připomíná mi to fotografování. někdo si pořídí do foťáku 5 Gigovou kartičku a nafotí na ní milión fotek a ještě se s tím chlubí, ale fotky jsou nekoukatelné, protože je má v nastavení ty nejmenší. U výroby kávy je to podobné. když se šetří na množství kávy, stojí za ...... prd


Vytisknuto z www.week.cz dne 26.04.2024 19:26
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-kavovar-a-vse-kolem-nej/read.php?1,226434,1463531#msg-1463531