No na rajčata to moc není. Já je sušila loni a trvalo to děsně dlouho. A to byla malá a rozpůlená.
Dívala jsem se na nějaký pořad, jak je suší v Itálii. Mají spešl druh rajčat (hodně masitá a skoro bez mokré dužniny a semínek) a natahané sítě přímo na poli a suší na prudkém slunci. Já loni taky využila nejdřív slunce (loni ho bylo dost) a pak jsem dosoušela v sušičce, s čerst vými bylinkami a solí. Pořád jsem umlsávala, bylo to moc dobré.
Právě se chystám sušičku zapnout. Chci si usušit kopřivu a přidala jsem popenec, oregáno a libeček. udělám si takovou směs zeleného koření.
Loni jsem taky sušila kořenovou zeleninu (rozkůtrovanou najemno). A taky nejdřív na sluníčku, kde mi skoro uschnula a pak chvíli v troubě, abych to bylo lámavé a šlo to ještě podrtit ještě víc. Smíchala jsem pak se solí a kurkumou. Mám takovou domácí vegetu.