Re: Kávovar a vše kolem něj

Autor: Majka, Datum: 16.03.2016 19:06

Hani, já mám stejný a zpočátku jsem taky nevěděla, jak napěnit správně mlíko. Už mám grif a pěna je naprosto dokonalá. Pořídila jsem si nerezovou konvičku v Ikea, tam mají nejlevnější. Naliju vyhlazené mléko, vůbec nemusí být plnotučné. Myslím, že úplně blbě se chová čerstvé drahé mléko, čím dražší, tím horší pěna. Takže úplně obyč krabicové a jak psala drahuš, když zapnu knoflík na páru, jak přestane blikat, odpustím trochu jinam. Zavřu a pak v podstatě nakloním a tou tryskou pěním jen lehce ponořením pod hladinu. To je hodně důležité, ponořit hlouběj můžeš jedině kvůli tomu, kdybys chtěla mlíko víc ohřát. Co se týče kávy, strašně záleží na vodě a samozřejmě na kafi a hrubosti mletí. Některé dělá pěnu víc, některé míň. A taky si nastav nižší teplotu, já mám ráda kafe horké, ale tady je to i na střední teplotu dost vařící. Zkus natočit vodu u syna a použij stejné kafe. Pak porovnej. Já byla turková, ale od té doby, co máme tento kávovar, jsem turka neuvařila. A je to víc jak rok.


Vytisknuto z www.week.cz dne 19.04.2024 20:52
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-kavovar-a-vse-kolem-nej/read.php?1,226434,1363022#msg-1363022