pátek 19. dubna, 10:59 Svátek má Rostislav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Co se jinam nehodí
hodnocení: 4.60
Aktuální kategorie: help   Vše > Ostatní a volné téma > Co se jinam nehodí
Diskutujte! Je spousta věcí na které tu není chlíveček
 
 
Podkategorie:
 
 
 
Autor: Mona
Status: expert
Klikni pro filtrování

Brigády

Datum: 19.12.2006 12:18
 

Když už jsme to na chatu nakousli/y, tak jak jste si přivydělávali/y jako studenti?

Já v nemocnici na oddělení u nedonošených dětí (drsné zážitky), v obchodním domě jako obsluha výtahů, v rychlém občarstvení-smažení hranolek, sendviče atd, roznos letáků.winking smiley

 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí12
    Aktuální stránka: 2 z 2
  • Status:

    Re: Brigády

    Datum: 10.09.2008 20:02
     

    no ja som si raz bola na brigáde oddýchnuť,je to už dávno,ked som mala malú dcérku a nebola som ani na materskej,lebo som podnikala,neako sa to na mňa valilo,tak som si povedala,že potrebujem trocha zvoľniť,teda hlavne som chcela konečne nechať neaké starosti s výchovou dcéry aj na manžela,tak som sa zbalila na 12 dní a šla brigádovať na jeden penzion v Rakúsku,robila som tam pokojskú a aj vypomáhala v kuchyni a na konci som už robila len v kancelárií,čo ma bavilo najmenej,bolo mi dosť smutno za domovom a od vtedy som vlastne nikde nebola sama bez mojej rodinky,takže som asi neni brigádový tip

     
  • Autor: Reklama

    Re: Brigády

     
     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Brigády

    Datum: 28.01.2009 15:31
     

    Tak dnes mě děti dostaly otázkou: Jestli prý, když už mají tedy od 14 let trestní odpovědnost a když už od stejného věku můžou TO, jestli mohou chodit na brigády??

    Nikde jsem to nenašla, ale myslím, že to s tímto vůbec nesouvisí. Brigády byly vždycky od 16 let...tedy ty ofiko, že? Nebo se mýlím? A jak to tedy podle vás je?

     
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Brigády

    Datum: 28.01.2009 16:33
     

    Aha...tak už jsem to našla.

    Od kolika let si studenti mohou na brigádě přivydělávat?
    Na brigádu může každý, komu je nejméně 15 let a má ukončenou povinnou školní docházku, což v praxi většinou znamená, že danou podmínku splňují mladiství starší šestnácti let.

     
  • Status: nováček

    Re: Brigády

    Datum: 08.10.2011 14:15
     

    JJ, já již od 15 chodil po brigádách a defkto jsem si vyzkoušel práce, kterými bych se asi tak živit nechtělsmiling smileyZačalo to ve výrobním podniku na pásu, kde jsem si zažil i první a zatím poslední noční v životě, usínal jsem i pod studenou vodou smiling smiley Pak jsem absolvoval ještě brigády v zahradnictví, i když to mi baví, jen ne z donucení, dále pak dřevovýroba a nejdéle jsem dělal zámečníka v jedné kovovýrobě. Zde jsem se třeba naučil věcem, kteréby mi jinak trvali mnohem déle - svařovat, vrtat, řezat kov, ovládat cnc stroje smiling smiley Mladí se těmito brigádami hrozně naučí!! A dospějí..

     
  • Status: nováček

    Re: Brigády

    Datum: 17.10.2011 13:30
     

    Já jsem s brigádami začal, asi jako mnozí, v 15-ti letech a dělal jsem v té době většinou ve výrobních podnicích. Začínal jsem na pásu a své putování po manuálních brigádách ukončil v kovovýrobě, kde jsem se uplatnil jako pracovník u vrtačky, dělal jsem bodové sváření, s frézou, naučil jsem se ovládat cnc stroje jako jsou lasery a lisy na ohýbání plechů a pracovat i s ručními nástroji, tak aby to bylo bezpečné. Brigády člověka naučí..udělal jsem doma zahradu potom, co jsem absolvoval brigádu v zahradnictví grinning smiley Lukáš U.

     
  • Autor: Jojinka
    Status: nováček

    Re: Brigády

    Datum: 02.05.2012 01:40
     

    Zdravím všechny,

    nedávno se mi podařilo dostat do týmu studentů, kteří pracují na podle mě malé revoluci v oblasti školství. Připravili projekt, který pomáhá vysokoškolákům získat praxi a reference. Sama jsem se účastnila řešení několika úkolů a jsem víc než spokojená s tím, jak to celé funguje a co mi to nabízí. Tak jsem si říkala, že by se o něčem u nás tak neobvyklém mělo dozvědět víc lidí, jelikož ten projekt si to zaslouží.

    Tady něco málo jejich oficiálního infa, věřím, že využijete winking smiley :

    ________________________________________________

    Studujete a nemáte čas na dlouhodobý pracovní úvazek?

    Nechcete nechat Vaši budoucnost náhodě?

    Chybí Vám praxe ve Vašem oboru?

    Hledáte reference?

     

    Přidejte se k Vašim kolegům na portálu projektu ProPoint a sbírejte zkušenosti přímo z oboru Vašeho studia formou úkolů z praxe! Je to tak snadné!

    Veškeré užívání portálu ProPoint je zdarma. Vyberte si pouze ty úkoly, jenž Vás zaujmou a máte zájem na nich pracovat!

     
  • Autor: ilka
    Status:

    Re: Brigády

    Datum: 02.05.2012 16:03
     

    ..no my začínali už coby špunti s našima, když máti vyfasovala coby pracovnice JZD povinné "dílky" - jednou to byla řepa, jindy majoránka, snad i kukuřice a naši nám výdělek vždycky dali (když jsme jely obě dvě tak napolovic a když se jedné nechtělo- měla smůlu). povětšinou to byly brigády jako záskok za dovolenou na tel. ústředně apod (jo pak jsme s kamoškou šly péct vánoční cukroví do takové malé rodinné firmy, ale tam jsme dlouho nevydržely, taky jsme chodily balit dětské pleny a hyg.vložky - no to byl u nás tehdy nový model s křidélky naprosto neznámá luxusní věc!!! a tahalo se to sem kdoví odkud, taky jsem byla v zahradnictví, uklízet nové byty po zednících na kameňáku to byla taky práce pro vraha, dvakrát jsem byla na táboře jako instruktorka a jako myčka nádobí...... jéžiš to už je let!). na výšce jsem se nachomejtla na brigády naBVV jako hosteska a stačilo mít nějakou referenci, nakonec to dopadlo tak, že u firmy kde jsem dělala hostesku a tlumočnici jsem skončila na prázdninové brigády i na další leta, pak už jsem chodila i přes týden si přivydělat a spolu s pauzou na mateřské dovolené jsem u firmy zůstala celkem 15let!

    no a teď mám problém sehnat nějakou šikovnou brigádnici na úklid na pobočku do Prahy! nemáte někoho šikovného po ruce? confused smiley nikdy bych nevěřila, že to bude problém, ale sežeňte někoho mladého, slušného a poctivého, komu nemusíte stát za zadkem a říkat mu že sice zametl dobře, ale v tom rožku je to potřeba vysmýčit také.....

     
  • Autor: dummyandi
    Status: nováček

    Re: Brigády

    Datum: 07.07.2014 23:04
     

    ahoj,četla jsem tvůj příspěvek o tom,ze jsi dělala brigádníka v nemocnici,u nedonošenců., chtěla jsem se zeptat kde to bylo? je mi 15,a jsem na střední zdravotnické skole.. zdravotnictví miluju,nejvíc ze vseho chirurgii. Shanela jsem nějakou brigádu a kdyz jsem viděla tvůj prispevek,řekla jsem si ze jestli je tohle mozny delat,tak bych to dělala klidne zadarmo.. tak jestli bys mi prosim mohla pomoci. ani uz nevím kde dále hledat. děkuju

     
  • Autor: katka53
    Status: nováček

    Re: Brigády

    Datum: 23.12.2014 13:31
     

    není to sice brigáda, ale kdyby někdo měl zájem Eurostaff nabízí práci v zahraničí ve zdravotnictvi

     
Stránky:  12 | <<předchozí komentáře
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Co se jinam nehodí (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.