úterý 18. prosince, 16:34 Svátek má Miloslav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto
 
 


Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert
Klikni pro filtrování

Bílé fazole v tomatové omáčce

Datum: 17.08.2006 19:47
 

Kupujete někdo? (já mám oblíbené Heinz nebo Bonduelle).

Co do nich přidáváte? Já je vyklopím na osmaženou cibulku (předtím z nich trochu sleju tu tomatovou omáčku a přidám místo toho pár lžic domácího kečupu), přidám trochu slaniny, koření Chilli con carne a někdy i kukuřici. Právě před chvílí jsem je dodělala a musela jsem odejít od kastrolu, jinak by ve mě zahučely ty dvě plechovky, jen to fikne smiling smiley.

 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí12
    Aktuální stránka: 2 z 2
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 26.08.2006 00:03
     
    rema: a namáčíš je přes noc?
     
  • Autor: Reklama

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

     
     
  • Status: expert

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 26.08.2006 10:19
     

     My raděj červené v chilli omáčce, ale pro tento recept je to fuk.

    Takže:

            Na sádle osmahneme na kolečka klobásu,pokud je klobása tučná,tak míň tuku. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a lehce osmahneme.

    Zaprášíme mletou paprikou,míchneme a hned podlejeme vodou z fazolí, aby paprika nezhořkla.

    Přidáme cikánskou omáčku (normálně k dostání a je ostrá).

    Ve vodě rozkvedláme hladkou mouku a vlijeme a povaříme cca 20-30 min a před koncem přidáme fazole z konzervy (tak 2 až 3 konzervy)

     

    Recept dělám podle toho co mám doma. Nemusí být právě ta cikánská omáčka,ale měla jsem ji načatou, tak jsem jí tam šoupla a bylo to super. Místo ní může být jiná nebo kečup.

     

    Přidávám se ke chvále na fazole v konzervách. Jsou to ještě kromě ryb snad jediné co jíme z konzerv.

     
  • Autor: Neregistrovaný uživatel:
    miška

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 09.11.2007 13:53
     
    thumbs down
     
  • Autor: Evana
    Status: expert

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 09.11.2007 16:32
     
    Fazole v tomatě od Hamé jsou taky dobrý. Jsou málo kořeněný, což mi vyhovuje.
     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 27.04.2012 06:57
     

    fazole v konzervě budou opět aktuální , vzhlem k tomu, že je práce na zahrádce a není čas na vaření, ha ha ha. Já udělám něco jako " čínu" a přidám fazole - stačí k tomu chleba mls smiley

     
  • Autor: cancourek
    Status: expert

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 27.04.2012 09:05
     

    Tak ale teď jste mi udělali chutě ...grinning smiley jééé,fazole,ty už jsem neměla,ani nepamatuju ! Pádím pro ně do krámu.

    Díky za inspiraci !!!love smiley

     
  • Autor: samanka
    Status: expert

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 26.12.2013 12:30
     

    fazole milujeme všichni, jako rychlovka supr, dávám plechovku na osobu - od synových 5-ti let, osmahnu cibuli, pak anglickou nebo kousek uzenýho, pak fazole s omáčkou, trochu kečupu, plnou hrst saturejky, (vařím min.5 plechovek) tymián, koření do perníku, mexický koření. Pokud mám párky, opeču je na 2. pánvi a přidám nakonec. Na talíři sypeme kukuřičnýma lupínkama. Maso je bonus, pokud není, nic se neděje, ostatní ingredience jsou nezbytné. Vzhledem k množství plechovek na 1 jídlo kupuji ty obyč cca 12kč/plechovku. Obvykle beru celé plato, abych měla na 2x U bonduele nepřidávám kečup a koření do perníku a Heinz mi těžce nejede. Zkoušela jsem několikrát, ale pokaždé to dopadlo stejně. Ani kečup Heinz nekupuji.

     
  • Autor: Frantisek
    Status: expert

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 26.12.2013 15:34
     

    já kupuji pouze ty s přísadou chilli thumbs down

     
  • Autor: Hana3
    Status: začátečník

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 27.12.2013 00:03
     

    Já zase na cibulce krátce osmažím doma mleté vepřové maso a přidám jak bílé tak červené fazole. A také s cikánkou. spinning smiley sticking its tongue out

     
  • Autor: efelet
    Status:

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 15.05.2014 11:00
     

    ahojky dnes dělám bílé fazole z plechovky poprvé tak uvidím jak to dopadne dík za nápady. flower smiley

     
Stránky:  12 | <<předchozí komentáře
 
 
Podobné příspěvky
Diskuze: Strava v těhotenství Jaké reproduktory? Nežehlící diskuse
 

Ahoj,nemáte nějaké "babské" rady, čeho se vyvarovat a co naopak jíst/pít v těhotenství?Je mi jasné, že alkohol a podobné věci ne.. Ale občas čtu i dal

Autor: Kati - 20.06.2006 10:06
Rubrika: Těhotenství - Komentářů: 3

Snad se tu najde nějaký větší odborník, než jsme já a poradí mi. Mám starý gramec, zbytek hifi věže aiwa, tudíž je bez zesilovače. Jsem hrdým vlastn

Autor: Majka - 26.10.2010 19:42
Rubrika: Domácí spotřebiče - Komentářů: 39

Prostě jsem MUSELA realizovat Amélčin geniální nápad. Při rozhodování kam, padla volba na rubriku Záliby a VOLNÝ ČAS . Zbytek je jasný, protože n

Autor: Hanule - 15.10.2011 18:13
Rubrika: Zdraví a krása - Komentářů: 262
Blog: Provance - AVIGNON Návod na šitý náramek. UGANDA 2012 - pokračování
 

Poslední, rozlučkové, zastavení. Krásný den, ale vál ten den mistrál, pro toto město naprosto typický. Pro neznalé, mistrál je vítr jak prase. Nebyl s

Autor: carlos - 06.06.2013 21:49
Rubrika: Francie - Komentářů: 7

Autor: chrasteva - 04.01.2015 15:14
Rubrika: Záliby a volný čas - Komentářů: 0

Den sedmý - sobota Den osmý - neděle   Ve 4 hodiny mě budí prudká bouřka, holt rovníkové bouřky mají grády, ale bohudík i krátké trvání a pak

Autor: SPIKE - 13.02.2015 00:40
Rubrika: Afrika - Komentářů: 1
Galerie: Pošmourný podzimní den hrad SEEBERG Stromy.
  Pošmourný podzimní den
Autor: drahus - 26.10.2014 11:59
Rubrika: Příroda a květena - Komentářů: 13
hrad  SEEBERG
Autor: iriska - 17.04.2016 19:02
Rubrika: Západní Čechy - Komentářů: 10
Stromy.
Autor: jabraka - 07.10.2017 19:34
Rubrika: Čechy - Komentářů: 2
Bazar / nabídka: BYT PRAHA   
 

Popis Zrekonstruovaný, světlý a teplý byt orientovaný na jih s rozlohou 59,27 m čtverečních, 19,93 metrů z toho je balkon. Parkování ve dvoře v ceně.

Autor: SPIKE - 13.11.2018 14:15
Rubrika: Bydlení a domácnost - Komentářů: 0
  
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.


Doporučujeme: Nutriforum.cz - Diskuzní fórum pro každého, komu záleží na tom, co jí.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.