neděle 21. října, 14:43 Svátek má Brigita
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto
 
 


Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert
Klikni pro filtrování

Bílé fazole v tomatové omáčce

Datum: 17.08.2006 19:47
 

Kupujete někdo? (já mám oblíbené Heinz nebo Bonduelle).

Co do nich přidáváte? Já je vyklopím na osmaženou cibulku (předtím z nich trochu sleju tu tomatovou omáčku a přidám místo toho pár lžic domácího kečupu), přidám trochu slaniny, koření Chilli con carne a někdy i kukuřici. Právě před chvílí jsem je dodělala a musela jsem odejít od kastrolu, jinak by ve mě zahučely ty dvě plechovky, jen to fikne smiling smiley.

 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí12
    Aktuální stránka: 2 z 2
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 26.08.2006 00:03
     
    rema: a namáčíš je přes noc?
     
  • Autor: Reklama

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

     
     
  • Status: expert

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 26.08.2006 10:19
     

     My raděj červené v chilli omáčce, ale pro tento recept je to fuk.

    Takže:

            Na sádle osmahneme na kolečka klobásu,pokud je klobása tučná,tak míň tuku. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a lehce osmahneme.

    Zaprášíme mletou paprikou,míchneme a hned podlejeme vodou z fazolí, aby paprika nezhořkla.

    Přidáme cikánskou omáčku (normálně k dostání a je ostrá).

    Ve vodě rozkvedláme hladkou mouku a vlijeme a povaříme cca 20-30 min a před koncem přidáme fazole z konzervy (tak 2 až 3 konzervy)

     

    Recept dělám podle toho co mám doma. Nemusí být právě ta cikánská omáčka,ale měla jsem ji načatou, tak jsem jí tam šoupla a bylo to super. Místo ní může být jiná nebo kečup.

     

    Přidávám se ke chvále na fazole v konzervách. Jsou to ještě kromě ryb snad jediné co jíme z konzerv.

     
  • Autor: Neregistrovaný uživatel:
    miška

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 09.11.2007 13:53
     
    thumbs down
     
  • Autor: Evana
    Status: expert

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 09.11.2007 16:32
     
    Fazole v tomatě od Hamé jsou taky dobrý. Jsou málo kořeněný, což mi vyhovuje.
     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 27.04.2012 06:57
     

    fazole v konzervě budou opět aktuální , vzhlem k tomu, že je práce na zahrádce a není čas na vaření, ha ha ha. Já udělám něco jako " čínu" a přidám fazole - stačí k tomu chleba mls smiley

     
  • Autor: cancourek
    Status: expert

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 27.04.2012 09:05
     

    Tak ale teď jste mi udělali chutě ...grinning smiley jééé,fazole,ty už jsem neměla,ani nepamatuju ! Pádím pro ně do krámu.

    Díky za inspiraci !!!love smiley

     
  • Autor: samanka
    Status: expert

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 26.12.2013 12:30
     

    fazole milujeme všichni, jako rychlovka supr, dávám plechovku na osobu - od synových 5-ti let, osmahnu cibuli, pak anglickou nebo kousek uzenýho, pak fazole s omáčkou, trochu kečupu, plnou hrst saturejky, (vařím min.5 plechovek) tymián, koření do perníku, mexický koření. Pokud mám párky, opeču je na 2. pánvi a přidám nakonec. Na talíři sypeme kukuřičnýma lupínkama. Maso je bonus, pokud není, nic se neděje, ostatní ingredience jsou nezbytné. Vzhledem k množství plechovek na 1 jídlo kupuji ty obyč cca 12kč/plechovku. Obvykle beru celé plato, abych měla na 2x U bonduele nepřidávám kečup a koření do perníku a Heinz mi těžce nejede. Zkoušela jsem několikrát, ale pokaždé to dopadlo stejně. Ani kečup Heinz nekupuji.

     
  • Autor: Frantisek
    Status: expert

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 26.12.2013 15:34
     

    já kupuji pouze ty s přísadou chilli thumbs down

     
  • Autor: Hana3
    Status: začátečník

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 27.12.2013 00:03
     

    Já zase na cibulce krátce osmažím doma mleté vepřové maso a přidám jak bílé tak červené fazole. A také s cikánkou. spinning smiley sticking its tongue out

     
  • Autor: efelet
    Status:

    Re: Bílé fazole v tomatové omáčce

    Datum: 15.05.2014 11:00
     

    ahojky dnes dělám bílé fazole z plechovky poprvé tak uvidím jak to dopadne dík za nápady. flower smiley

     
Stránky:  12 | <<předchozí komentáře
 
 
Podobné příspěvky
Diskuze: Tipy a fígle do kuchyně Parní žehlička Ariete Ostrava - vyzkoušíte se mnou..
 

Máte nějakou zaručenou radu, která se hodí při vaření?Nebo nějaký nápad, jak vylepšit jídlo, které děláte často? Kamarádka mi poradila, že přidává do

Autor: Anavi - 14.08.2006 10:19
Rubrika: Povídání o vaření - Komentářů: 425

Prosím poraďte.   Na výstavě jsem koupila červenou žehličku Solac CVG Electronic Evolution za 2499kč. Paní , která mě ji prodávala, byla velmi

Autor: Majka101 - 28.03.2010 21:14
Rubrika: Domácí spotřebiče - Komentářů: 22

Ahojky všichni, jsem z Ostravy a s kamarádkou hledáme odvážné a přátelské lidi, kteří mají rádi srandu a zábavu. Koupili jsme nejsilnější chilli pa

Autor: Majklen - 26.11.2016 11:14
Rubrika: Záliby a volný čas - Komentářů: 0
Blog: INDIE 2015 (4.část) - Váranasí THAJSKO 2015 - 4.pokračování VIETNAM 2017 - SAIGON
 

INDIE 2015 - Váranasí A zase jeden den strávíme jízdou v mikrobusu. Přesunujeme se z Jaipuru do Dillí. Provoz je nepředvídatelný, prot

Autor: SPIKE - 15.02.2015 00:48
Rubrika: Indie - Komentářů: 3

Po třídenním treku jsme se večer vrátili opět do Ching Mai a přespali ve stejném hotelu jako před pár dny. Večerní město je plné života. Běžně se tu j

Autor: SPIKE - 25.11.2016 11:05
Rubrika: Thajsko - Komentářů: 0

VIETNAM 2017 - SAIGON 1.pokračování Krátká návštěva Kambodže skončila a my se letadlem přesuneme do Ho Či Minova města, které s

Autor: SPIKE - 07.02.2018 02:13
Rubrika: Vietnam - Komentářů: 1
Galerie: Pozvánka do nočních Drážďan Krakov - Wawel Vydařený zimní den
  Pozvánka do nočních Drážďan
Autor: Denny - 25.11.2013 06:45
Rubrika: Německo - Komentářů: 13
Krakov - Wawel
Autor: SPIKE - 16.06.2014 22:31
Rubrika: Polsko - Komentářů: 7
Vydařený zimní den
Autor: SPIKE - 25.01.2016 15:32
Rubrika: Střední Čechy - Komentářů: 8
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.


Doporučujeme: Nutriforum.cz - Diskuzní fórum pro každého, komu záleží na tom, co jí.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.