|
|
čtvrtek 20. června, 09:49 Svátek má Květa
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Balkonové květiny
hodnocení: 4.10
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryPodobné příspěvky
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Balkon-moje jediná zahrada...
Můj balkon je kromě zavěšených truhlíků z kytičkami naprosto užitkový - bylinky, rajče, dýně hokaido... V tom prázdném květináči je schovaný odkvetlý zmijovec. Nějak si dáva na čas s vyrašením listu.
Mám radost z těch truhlíků, surfinky i muškáty už překryly truhlíky, tak se snad dočkám pořádných převisů.
Mně se ty "alpské" balkony líbí. Je to upravené a nádherně rozkvetlé.
Věrko, pěkná zahrádka, bylinek máš opravdu velký výběr. A rajčata už máš pěkně červený. A kde se ti plazí hokaido, to nevidím?
Já mám letos na balkoně také pár bylinek a tři rajčata, na dvou převislých mám zelené plody, tak už se nemůžu dočkat.
Tady je ta dýně, už jsem ji začala zaplétat do zábradlí. Ale má polámané listy od velkého větru. Další je bobkový list, koupený už loni v Lidlu. Bylo sesazených hodně rostlinek dohromady, tak jsem to rozdělila do 3 kěvtináčků a 2 jsem rozdala. A to poslední je bazalka tahjská, měli ji na farmářských trzích, krásně voní a dobře roste. Rajče jsem koupila taky v Lidlu. Už jsme sklidili nějaké zralé plody, ale mrzí mě, že nějak neroste do výšky. Vypadá to, že až dozrajou tyhle plody, další nebudou. No třebas se vzpamatuje a začne dávat sílu i do přírůstků.
Věrko a ty dyně ti budou viset z balkonu, To jsou ty okrasný nebo velký
Dýně je hokaido, tedy spíš menší a určená k jídlu. Už se tam jedna vybarvuje, ikdyž je ještě maličká. Pod balkonem není chodník, tak nehrozí, že by případně po uvolnění spadla někomu na hlavu. Roste pěkně rychle, tak za chvilku poroste celé zábradlí a my budeme mít soukromí i bez ohyzdných umělých zábran, jak je leckde vidím. Až tym bude plno oranžových plodů, dodám fotku.
Spik, moc pěkné, já i když mám zahradu, tak mám na balkoně zelené, pro radost
Po čase dávám opět nahlédnout na můj balkon. Bakopa mezi surfinkami a stříbrný déšť mězi muškáty se snaží prosadit, ovšem mají smůlu
(podle GPS v mobilu 710m n.m.)
A co dělá dýně?
A zbytek maličkého balkonu zaplňují bylinky a koření
1. thajská bazalka a stévie (snažím se s ní sladit, ale má divnou pachuť, snad si časem zvyknu)
2. bobkový list
3. minirajče - nasazuje další plody, ty první už dozrály a byly moc dobré
4. šlavěj, za ní saturejka, pažitka a tymián
5. petrželka, rozmarýna a oregano
Dýně hokaido měla jeden plod a celý výhonek začal usychat, tak jsem dnes plod sklidila a šlahoun zlikvidovala, uvidím, jestli se ještě k něčemu vybičuje. Je to ta chudinka vedle bobkového listu. Plod jsem nevyfotila.
A druhá dýně asi bude cuketa, ale je napadená padlím, tak ji asi budu muset zlikvidovat. Zatím jsem jen ostříhala napadené listy.
Spike
Věrko,nádhera
(380m n.m.)
...praktická zahrádka , vše při ruce - super

Spike je to nádhera