pátek 29. března, 10:34 Svátek má Taťána
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert
Klikni pro filtrování
Tagy: bábovka

Bábovka stokrát jinak

Datum: 09.05.2007 07:51
 

Olejová bábovka

3 žloutky

18 dkg cukru krupice

deci oleje

vanilkový cukr

citronová kůra

deci vlažného mléka

18 dkg polohrubé mouky

1/2 prášku do pečiva

 

Uděláme sníh z bílků. Žloutky třeme s cukrem, přidáváme po troškách olej, pak vlažné mléko, mouku a sníh.

Pečeme docela dlouho, vyndávám až ve chvíli, kdy se ten vršek skoro připaluje, aby byla opravdu uvnitř hotová, jinak spadne sad smiley.

 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 19 z 20
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.02.2018 15:10
     

    Také vyzkouším. Dnes jsem zrovna koupila kilo měkkého tvarohu

     
  • Autor: Reklama

    Re: Bábovka stokrát jinak

     
     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.02.2018 16:16
     

    Irisko, dík za odkaz, já vyzkouším tuhle [www.prozeny.cz] možná by šla i jako korpus na dort, Tonče bude zase chtít čokoládový. Jen, kruciš, kam si mám rcp. uložit confused smiley . Opisovat ho teď nebudu, snad nezapomenu.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.02.2018 16:50
     

    Elenko, recept jsem hodila do spojené pekařky [www.week.cz]

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.02.2018 21:41
     

    Díky moc, nejhodnější, nejšikovnější love smiley flower smiley .

    Drahuško, Irisko, kráááásné je máte mls smiley . Mně se jaksi nikdy nechce míchat kakao do trochy těsta (nádobí navíc), naliju tak půlku těsta do formy, zasypu kakaem (přiměřeně), doliju zbytek těsta, párkrát projedu vidličkou, noooo je trochu mramorová. A to co udělala Drahušce mi provede téměř pravidělně ... není to potom bábovka, ale kopačák. Ještě se nestalo, že by se nesnědla.

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 16.02.2018 07:52
     

    ....teď jsem dumala, jakou že to mojí bábovku chválíš, protože jsem už hodně dlouho nepekla grinning smiley

    S tím kakaem to příště zkusím Elo, jak to děláš ty. Tvarohovou, co chci nyní zkusit, obarvím, jak píšou.. asi smiling smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 16.02.2018 14:33
     

    elo, jak to myslíš s tím "nádobím navíc"? Udělám těsto v míse, vyliju do bábovky, malou část těsta ponechám. Do toho zbytku vmíchám dvě lžíce kakaa a potom liju na světlé těsto. Tím, že je těžší, tak proteče.

    Nicméně si umím představit, že tvůj způsob rovněž funguje winking smiley thumbs down

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Anavi (16.02.2018 14:33)
     
  • Autor: cancourek
    Status:

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 16.02.2018 14:48
     

    Anav, dělám to stejně a taky jsem dumala nad "nádobím navíc". Pak jsem si vzpomněla,jak to dělá tchýně. Ta si odlije trochu těsta, do kterého přidá kakao. Do formy pak nalije světlé těsto, potom kakaové a na závěr opět světlé.

    Třeba tak to Elenka myslela smiling smiley

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 16.02.2018 14:56
     

    Jo, jak píše Cancourek ... aby v bábovce byly proužky. Na tohle je specialista Hanule a tuším Naba. Anavi, tak jsem to dělávala také.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil babkaela (16.02.2018 15:11)
     
  • Autor: naba
    Status:

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 16.02.2018 16:28
     

    Já to mám naučené od maminky, bábovka se dělala třená, tenkrát bez el. šlehače se poctivě třelo máslo s cukrem a žloutky vařečkou přesně půl hodiny, nakonec se přidávala mouka s prdopečem, mlíko a sníh, takže do prázdné nádoby od sněhu se dala část těsta a obarvila kakaem. Potom do formy se střídavě přidávalo lžící světlé a tmavé těsto, nádherně to proužkuje.

    Dělám to tak dodnes, ale s el. šleháním vše daleko rychlejší...

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 16.02.2018 18:50
     

    Jsem upekla tu tvarohovou. Chladne ve špajzu. Jsem na ní zvědavá, jaká bude. Voní pěkně a šla moc pěkně vyklopit. Nevysypala jsem kokosem, nemusíme ho

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 16.02.2018 20:27
     

    Tvarohovou také peču, je dobrá, vláčná

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 16.02.2018 21:04
     



    kordula napsal(a):

    Tvarohovou také peču, je dobrá, vláčná

    Kordul, pečeš tu s tvarohovou náplní? Jak dávala Ela odkaz?

    Je moc dobrá. Není tolik sladká thumbs down

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 16.02.2018 22:31
     

    Drahuš, jsem na mobilu a zpět to nedohledám a kuchařku mám někde zarovnanou, i když jsem ji pekla nedávno, tak recept nevim. Když se mě chce tak dělam tu olejovou jak Naba, i to mramorováni po lžících. Těsto si odlejvám do nádoby po sněhu, tek neni ušpinění navic

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 16.02.2018 23:09
     

    Drahuško, odkaz dávala Iriska winking smiley .

    Nabo, ty si s bábovkou vyhraješ thumbs down . Já právě sníh nedělám, umíchám všechno v jedné míse. Jsem lenoch.

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 17.02.2018 07:22
     

    Aha, tak Iriska winking smiley

    Elo, také všechno jen míchám. Málokdy dělám sníh. On v tom ve finále rozdíl není.

    Bábovka je dobrá, ale dnes ráno mi přijde divné, že to, co je těsto, je teplejší, než ta tvarohová náplň. Ta je hodně studená. Je to takové nesourodé

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.