čtvrtek 28. března, 23:13 Svátek má Soňa
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert
Klikni pro filtrování
Tagy: bábovka

Bábovka stokrát jinak

Datum: 09.05.2007 07:51
 

Olejová bábovka

3 žloutky

18 dkg cukru krupice

deci oleje

vanilkový cukr

citronová kůra

deci vlažného mléka

18 dkg polohrubé mouky

1/2 prášku do pečiva

 

Uděláme sníh z bílků. Žloutky třeme s cukrem, přidáváme po troškách olej, pak vlažné mléko, mouku a sníh.

Pečeme docela dlouho, vyndávám až ve chvíli, kdy se ten vršek skoro připaluje, aby byla opravdu uvnitř hotová, jinak spadne sad smiley.

 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 20 z 20
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 17.02.2018 12:08
     

    Ona ta tvarohová je někdy taková lepavá a někdy ne .Také dělám radeji ty ,když se dá smíchat všechno dokupy. Ale do některých se prostě snih udělat musi

     
  • Autor: Reklama

    Re: Bábovka stokrát jinak

     
     
  • Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 17.02.2018 14:05
     

    Já už tvar bábovky vzdala. Velice často, hlavně když o něco šlo, tak se nevyklopila, jak měla. eye rolling smiley Takže je to na plechu a je vyřízeno. Maximálně forma jako na biskupský chlebíček. Mám takovou spíš obdélníkovou, kameninovou.

     
  • Autor: naba
    Status:

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 18.02.2018 11:00
     

    [www.prozeny.cz]

    dnešní článek ---

    Nevěděla jsem, že je lepší na třenou bábovku krupicový cukr, a taky píšou, že když se dodrží tyhle zásady, namusí se dávat prdopeč, ale to bych se asi bála zkusit.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil naba (18.02.2018 11:01)
     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 18.02.2018 11:44
     



    naba napsal(a):

    [www.prozeny.cz]

    dnešní článek ---

    Nevěděla jsem, že je lepší na třenou bábovku krupicový cukr, a taky píšou, že když se dodrží tyhle zásady, namusí se dávat prdopeč, ale to bych se asi bála zkusit.

    ......já dávám cukr krupici a pol. mouku winking smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.02.2022 13:59
     

    Objednala jsem si tuto formu, tak jsem zvědavá, jak to z ní půjde vyklopit.

     
  • Autor: Manca
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.02.2022 16:23
     

    Já myslím, že půjde dobře. Je špičatá. Mně jde špatně taková placatá, i když posledně se podařila.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 05.04.2022 12:15
     

    Forma parádní a opravdu se nemusí nijak vymazávat ani vysypávat. thumbs down

    Anavi napsal(a):

    Objednala jsem si tuto formu, tak jsem zvědavá, jak to z ní půjde vyklopit.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 05.04.2022 12:17
     

    Po vánočním nebo velikonočním pečení mi obvykle zbývají bílky. Občas upeču biskupský chlebíček, ale nově nám nejvíc chutná Sněhová bábovka. thumbs down mls smiley Bílky postupně střádám, buď skladuji v krabičkách v lednici nebo zamrazím. Důležité je psát si počty kusů winking smiley.

    [kitchenette.cz]

     
  • Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 05.04.2022 12:32
     

    Ivo já je nikdy nepočítám, já je vážím vycházejí tak recepty lépe, bude to asi i přesnější. Bílek se počítá 30g

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 09.04.2022 11:04
     
    img_20220409_073836.jpg

    Ke kávě, taková šup šup

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 11.04.2022 08:42
     

    Vypadá dobře. mls smiley

     
  • Autor: Pinka
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 11.04.2022 09:35
     

    Pěkná určitě i dobrá. V Prostřenu jí jedna paní nejí, protože je v ní moc mouky eye rolling smiley, to bude asi tím, že je to bábovka grinning smiley

     
  • Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 11.04.2022 11:22
     

    Jj jim v jídle vadí všechno mouka fuj, mléko brrr, vejce hnus, nevíte někdo z čeho se tedy má péct? Piliny s vodpu? Jako malé holky jsme tak pekly.

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.