|
|
sobota 25. května, 22:10 Svátek má Viola
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryPodobné příspěvky
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Plumerie
Jen to vyzkoušej, když to půjde tak od tebe časem jednu rostlinku vymámím
V Praze jsem bydlela skoro dvacet let, teď tři roky Vysočina kvůli dětem, a už se radostí klepu, že se letos stěhujeme zase ku Praze
Zakořeněné řízky z Plumerek mají v našich podmínkách vyšší náchylnost k chycení houby - on ten kořenící kalus není vždycky zatažený úplně, dávám proto přednost roubovancům na semenáčích, nejlíp na těch vyrostlých tady v Čechách, tam si myslím, že je největší budoucnost pro ty málo vzrůstné odrůdy vhodné do bytových podmínek, k letnění atd.
Ale spousta semenáčů z toho odrůdového osiva má tak krásné květy (často hezčí než mateřská odrůda), že pod vedením texaských kámošů při správném způsobu pěstění a selekce doufám, že i ty tu budou na jedna z hvězdičkou
Venku tu budu zkoušet jen semenáče - budou nejodolnější, bude potřeba vybírat středně vzrůstné záležitosti s výbornou schopností prokořenění (aby je futeř nevylomila
), a v našich teplotních podmínkách brát nejradši hodně tmavé kultivary, aby se nám kvítka pěkně vybarvila 
Je tvrdá s konkterním bydlištěm jak Manuel
To aby jsi Verčo tady měla vilku se zimní, na ty své rostlinky.

Franti, teď jsem z vísky v kopcích Posázaví
V Úvalech na mě čeká pozemek jedenáctset metrů, tam se mi vejde regulérní skleník
, tedy až na to mužíkovi zbudou síly 
...a Plumerky budou jednou lemovat alespoň půlku pozemku místo živého plotu

Ne ne ne ne , jednou ti tom zbudují golfové hřiště , ne ne ne ne

jj, golfové hřiště budeme mít kousek od baráku, asi začnu znovu sportovat
No supééér, budem od sebe "co by kamenem ...."
, pozvu se na exkurzi.
Ten živej plot z plumerek ale bude dost řídkej, bude tam foukat.

JJ, tak za dva roky otevřu výletní trasu
...a druhou půlku pozemku budou lemovat všeliká ibišková křoví
mám plumérky pestované zo semienok, už viacročné, rôznych veľkostí, mix farieb. V žiadnom prípade to nie sú žiadne trpazlíčie sorty, tá najvačšia má už asi jeden meter. Držia sa celkom dobre, cez leto sú vyhodené na letnú terasu, v zime pod oknom v svetle. Zeminu mám s pieskom, pestujem zhruba jak trop. ibišky. Len na rozdiel od nich nekvitnú, čím ma dosť iritujú, ale ja som trpezlivá. Možno sa raz dočkám
Budu držet palce, Jani, jen doufej, že sis do těch květníků nepořídila ty vzrůstné kultivary určené pro volnou půdu, to by ti taky nemusely kvést vůbec, respektive, musela bys jim dát květník velikosti malého bazénu
Ten výběr kultivaru je, holky, opravdu hodně důležitý
, respektive asi to nejdůležitější.
Jani, a jestli ti na jaře některá vykvete, tak sem nezapomeň, prosím, lupnout foto
Veru, můžu se zeptat, jak se sejou Plumerie, včera jsem si semena koupila k adeniím, ale nepíšou, jak je zaset. Dík
Veru, semínko plumerie namoč do vody s něčím protiplísňovým (Previcur, manganistan ad.) tak na dvě tři hodinky (podle proschlosti osiva můžeš i déle, semeno by mělo klesnout ke dnu), pak ho píchni našikmo špičkou dopředu do substrátu, já zapichuju semeno tak maximálně do půlky. Pak to chce celé přikrýt - semínko nesmí přeschnout
Díky, jakmile přijdou, tak jdu na to
Dneska večer budu objednávat z Ameriky výborné odrůdové osivo Plumerií, máte někdo nějaká speciální přání ?
( Brno, 250m n.m.)
Já zůstanu u Adénií, mám 3 malé semenáčky, až jak letos porostou, uvidím dále. Zatím mě nijak nechytají, květy sice krásné, ale moc velké keře. Děkuji za nabídku. Počkám, až jak se budou u tebe dařit