|
|
středa 19. června, 00:05 Svátek má Leoš
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryPodobné příspěvky
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: zmíjovec
Ak ti topomoze, nasla som tento prispevok:
Aktuálně poradna zahrada:
Amorphophallus rivieri - zmijovec: Jak pěstovat cibulnatou rostlinu Zmijovec ...
Dotaz z rubriky Poradna zahrada na [www.hobbyzahrada.cz]:
Amorphophallus rivieri - zmijovec: Jak pěstovat cibulnatou rostlinu Zmijovec?
Odpověď:
Amorphophallus rivieri - zmijovec:
Jak pěstovat cibulnatou rostlinu Zmijovec ...
naše tipy a rady:
Pěstování Zmijovce není vůbec složité. Hlízu v předjaří zasadíme do zahradnického substrátu. Rostlina při občasném zalévání a hnojení vyroste ve zmíněnou „palmu“. Tento strom pak v měsíci říjnu začne slábnout a klesat k zemi a opět z něj zbude jen hlíza, která se ovšem rok od roku zvětšuje a je stále houževnatější.
Odborný poradce:
Jaroslav Klíma, Zahradnické centrum Jindřichův Hradec
Zdeňka
Taky jsem měla několik hlíz, docela už pěkných, na zimu jsem uložila a letos na jaře nenašla, tak mám prd
asi jsem to s něčím vyhodila, když jsem řádila s nějakým úklidem
Bylinka
Ahoj,
mám doma dvě hlízy zmijovce, už asi 4 roky. Zasadila jsem je a poctivě zalévala, 3 roky se nic nedělo. Letos jedna z nich začala růst, dorostlo to do výšky 5cm a dál zas nic... teď se i ten kousek tváří že umře. Nevíte někdo prosím co dělám špatně? Nebo jsou špatné hlízy...?
Děkuju!
Bylinka
Zmijovec na zimu zatahuje, tak se neděs, že zašel. Já jsem dnes taky jeden obrovský vyryla. Byl volně v záhonku. Teď půjde hlíza do sklepa, odkud ji osvobodím, až začne pouštět. A to bude pravděpodobně někdy v lednu - únoru. A těším se, že to bude květ. Věra
Spike, ten květ je úžasnej
Jámám dva malinký, už taky zasychají.
Já je pěstuji ve skleníku i ve volné půdě a mám jich spousty, protože ve skleníku nevymrzají a na jaře vyraší všechny malé hlízky. Mám i jiné druhy. Mrkni na [www.fofo.cz] ,pod heslem ZMIJOVEC je tam najdeš. Věra
Už je venku..úplně jsem na něj zapomněla.., honem musím napravit a zalévat..
Martin Jareš
Zdravím! zmijovec mě po kolika letech vykvetl a teď začíná hynout. mám hlízu schovat, nebo po odkvětu hyne? pokud mateční hlíza nehyne, jak dál postupovat? mám stvol odřezat a uložit na další rok? děkuji za brzkou odpověd!