úterý 16. dubna, 14:22 Svátek má Irena
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Bydlení a domácnost
hodnocení: 4.50
Aktuální kategorie: help   Vše > Bydlení a domácnost
Založte si eDeníček! Chcete koupit novou pračku, nebo přestavět svůj byteček dle posledních trendů? Inspirujte se u ostatních a nebo naopak poraďte ostatním..
 
 
Podkategorie:
 
 
 
Klikni pro filtrování
Tagy: radiátory

5 kroků, jak snadno vybrat topení do koupelny

Autor: loupacek - nováček
Datum: 31.08.2021 08:02
 

Při stavbě či rekonstrukci koupelny budete muset mimo jiné řešit i její vytápění, což může být někdy pěkný oříšek. Během výběru topení je totiž nutné zvážit všechny potřebné parametry od funkčnosti až po jeho finanční náročnost.

Níže se tedy podíváme na 5 kroků, díky kterým můžete jednoduše vybrat topení do koupelny.

KORADO KORALUX RONDO CLASSIC KRC 1500.600


1. Způsob vytápění

Na úplném začátku byste si měli rozmyslet jaký způsob vytápění chcete používat.

Většina druhů topení podporuje tři způsoby vytápění:

Elektrické

Nejčastějším způsobem vytápění je to elektrické, které je připojeno pouze k elektrickému proudu. Elektrické vytápění nabízí všechny varianty topení, a to jak přímotopy a otopné žebříky, tak i podlahové topení do koupelny.

Teplovodní

V tomto případě je topení připojeno podobně jako radiátory k ústřednímu topení domu. Teplovodním vytápěním disponují některé druhy otopných žebříkových radiátorů či podlahové topení. U něj je však potřeba počítat s tím, že případná porucha může způsobit vytopení celé koupelny vodou. Pro optimální výběr se můžete podívat na tototo průvodce (https://www.akoupelnyatopeni.cz/clanky/jak-vybrat-radiator ).

Kombinované

Jak už název napovídá, jedná se o kombinaci elektrického a teplovodního vytápění. Jednoduše si tak můžete v koupelně přitopit i mimo sezónu například pomocí otopného žebříku či podlahového topení.

 

2. Účel topení do koupelny

Dalším kritériem, které byste měli zvážit, je, za jakým účelem budete topení do koupelny využívat. Pokud ho chcete využívat pouze sporadicky, budou pro vás vhodné přímotopy či otopné žebříky. Jestli si ale naopak chcete dopřát komfortu kdykoli se vám za chce, určitě oceníte více podlahové topení například v kombinaci s otopným žebříkem, na kterém můžete sušit i ručníky.

KORADO KORALUX LINEAR CLASSIC KLC 1220.450

3. Finanční náročnost topení do koupelny

Při výběru topení do koupelny byste měli zohlednit i jeho finanční náročnost. Obecně platí, že elektrické topení v jakékoli podobě je mnohem dražší než to teplovodní. Alternativně můžete vybírat mezi kombinovanými variantami, kdy můžete využívat jak teplovodní, tak i elektrické vytápění.

 

4. Velikost koupelny

Výběr topení se samozřejmě odvíjí i od toho, jak velkou plochu budete chtít vytápět. Obecně platí, že na jeden čtverečný metr otopné plochy je potřeba přibližně 50 až 100 W. Pokud si tedy chcete ve své koupelně užívat opravdového komfortu, měli byste vybírat dostatečně výkonné topení. Vhodnou alternativou pro malé koupelny je podlahové topení, díky kterému můžete ušetřit trochu prostoru, aniž by to mělo vliv na výkonost a kvalitu vytápění.

KARMA Topidlo BETA 5 Electronic 01

 

5. Cena topení do koupelny

Nejlevnější variantou jsou elektrické přímotopy, jejichž cena se pohybuje okolo 1 000 Kč. Na druhou stranu tento typ topení spotřebuje mnohem více elektrické energie, což se vám může časem pořádně prodražit. Lepší volbou jsou otopné žebříky, které zakoupíte od 2 000 Kč do 10 000 Kč.

Vždy ale pamatujte na to, že kvalita topení je přímo úměrná jeho ceně. Poslední možností je podlahové topení, které se pokládá pod dlažbu koupelny. Jelikož jeho zprovoznění vyžaduje četné stavební úpravy, budete muset počítat i s jeho vyšší cenou.

 

Komentáře a názory

 
  • Rychlá a spolehlivá nabídka půjčky

    Autor: eliasfynn0 - nováček
    Datum: 03.06.2023 18:11
     

    Non-bank_Loan
    Hello, you need a loan, we have all types of loans, his services are very reliable, contact Mr. Elias Fynn for your non-bank loan from 30,000 to 5,000,000 CZK with a very favorable rate. for more information contact his email: eliasfynn0@gmail.com

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Blog - RSS - Bydlení a domácnost (Blog)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.