středa 24. dubna, 03:15 Svátek má Jiří
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Kočky
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Máte doma kočku, pejska a nebo jiného mazlíčka? Jistě s ním máte spoustu radostí, ale i starostí..
 
 
 
 
Autor: liela
Status: nováček

Operace zadní nohy, močového měchýře a celkový stres z pádu

Datum: 30.07.2012 23:12
 

Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat jestli nemáte někdo zkušenost se zlomenou packou a přetrhanými vazy u kočičky, které si vyléčila sama. Náš kocourek spadl z pátého patra minulou sobotu večer větračkou. Okamžitě jsme ho odvezli na pohotovost, ale tam měli několik variant a doporučili nám počkat alespoň do dalšího dne (zjistili, že má zlomenou nohu nebo přetrhané vazy a dále byla možnost prasklého močového měchýře, vnitřního krvácení atd..). Další den to s kocourkem bylo horší a teplota klesla na 35 a ledviny přestávali fungovat, takže okamžitá operace při které se zjistilo, až při otevření, že má pouze prasklý močový měchýř (hrozilo odebrání jedné ledviny). Po zašití jsme si ho domu mohli vzít až čtvrtý den, protože stav byl pořád kritický. Stav se zlepšil a my si kocourka přivezli domu, ovšem špatně snáší límec i obleček, takže se snažíme být doma, aby nemusel nic mít a my ho pořád hlídáme. Dnes jsme byli na kontrole a náš kočičák má krevní výsledky v pořádku. Ovšem už dnes mu doktor chtěl operovat nožičku s tím, že opět jsou dvě varianty a která je ta správná by se zjistilo až po otevření. Jisté je, že by se do pacičky dávali šrouby, což by po tom co zažil si myslím jeho stav ještě zhoršilo a jenom ty šrouby by v pacce měl mít 6 týdnů a další stehy a tím pádem další límec atd... Teď jsme rádi, že konečně aspoň trochu papá a pije. Myslím, že po dalším zákroku by to bylo zase horší a to nemluvím o tom, že už ted nás to vyšlo na 14 000 a tato operace by stála dalšího 6-10 a to se v tom nepočítá vyndání šroubů a další ošetřování. Zatím jsem slyšela, že dávání šroubů se nikomu moc neosvědčilo a my jsme rádi především, že žije. Pokud by šlo jenom o to, že by trochu kulhal nebo by měl trošku křivou pacičku, tak si myslím, že to pro něj bude lepší než možnost toho, že by opět přestal přijímat potravu, kterou opravdu teď potřebuje. Doktor nám ani pořádně neřekl co s nožičkou má.. pouze nám to ukazoval na obrázku stylem: ,,Tak tohle má přesunuté tady a tohle má tady a má to mít tak." Klinika i chirurg jsou na hodně dobré úrovni, to vím - zachránil život pejskovi v mém okolí o kterém každý jiný řekl, že to nemá cenu a mohla bych o takových případech mluvit i dále. Ale stále doufám v to, že to jde i jiným způsobem než chirurgicky. Proto se ptám - jestli někdo nemá kočičku, která si poničenou nožičku zachránila sama bez bolestivých, stresujících operacích. Myslím, že náš miláček si toho už zažil hodně a přece je důležitejší život než nějaká kulhavá nožička. Moc děkuji, jestli někdo poradíte nebo se jenom podělíte o svůj příběh a přidáte svůj názor. Děkuji smiling smiley

 

Komentáře a názory

 
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Operace zadní nohy, močového měchýře a celkový stres z pádu

    Datum: 30.07.2012 23:21
     

    Nic takového zkušené nemám, ale někdy mám dojem, že veterináři na klinikách nejsou soudní a z majitelů zvířat si dělají zlatý důl. Co zkusit to konzultovat s jiným veterinářem?

     
  • Autor: Reklama

    Re: Operace zadní nohy, močového měchýře a celkový stres z pádu

     
     
  • Autor: cancourek
    Status:

    Re: Operace zadní nohy, močového měchýře a celkový stres z pádu

    Datum: 30.07.2012 23:28
     

    Lielo,naší kočku,když jí byl necelý rok,trefilo na silnici auto. Našli jsme jí chudinku až po dvou dnech,ležela u sousedů na zahradě ve vysoké trávě. Fofrem na veterinu,rentgen,sono a podobně. Nakonec nám bylo řečeno,že se ta pochroumaná přední packa dá sama dohromady,že operace je riskatní. A kočka dneska ? Chodí po třech a půl,protože ta lopatka na zádech se jí jakoby úplně propadla dolů,tím pádem má přední pravou packu delší. Takže jí má ohnutou a chodí jakoby po loktu ...no,zvykla si na to,je jí už 10 let. Jen jak se málo pohybuje,tak samo přibrala.

    Ale když jí honí to naše tříletý kočičí pometlo,pádí jak laňka, packa nepacka grinning smiley

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Operace zadní nohy, močového měchýře a celkový stres z pádu

    Datum: 30.07.2012 23:30
     



    Majka napsal(a):

    Nic takového zkušené nemám, ale někdy mám dojem, že veterináři na klinikách nejsou soudní a z majitelů zvířat si dělají zlatý důl. Co zkusit to konzultovat s jiným veterinářem?

    Zvláště z majitelů malých zvířat - "domácích mazlíčků" - na štěstí (klep,klep) ne vlastní zkušenost.

     
  • Autor: liela
    Status: nováček

    Re: Operace zadní nohy, močového měchýře a celkový stres z pádu

    Datum: 31.07.2012 09:09
     

    Právě přesně to nám doktor pořád opakoval, že pokud nebude mít operaci a ty šrouby tak v 10 bude jenom ležet, protože ho to bude bolet. Kočky jsou prý takové, že radši jenom leží než aby je to bolelo. Kvůli tomu jsem se docela vyděsila.

     
  • Autor: liela
    Status: nováček

    Re: Operace zadní nohy, močového měchýře a celkový stres z pádu

    Datum: 31.07.2012 09:15
     

    Ano to nás taky napadlo, že z nás chtějí vytáhnout jenom peníze. Ale jde o to, že je to kvalitvní klinika a nemyslím si, že právě tam by chtěli tahat peníze.. jenže zase v téhle době bych se tomu ani nedivila. Je možné, že viděli jak jsme byli u první operace vyděšení a chtěli jsme především, aby žil a peníze nám byly jedno. Asi si myslí, že skočíme stejně i do této operace. Ovšem ted už nejde o život, ale pouze o packu. Ani jsem si nemyslela, že nějakou packu s námi po tom co si zažil budou řešit už ted..

     
  • Autor: Missi
    Status: expert

    Re: Operace zadní nohy, močového měchýře a celkový stres z pádu

    Datum: 31.07.2012 18:57
     

    Lielo, asi záleží na více věcech, nepíšeš ani, zda jde o přední či zadní tlapku. Přední, pochroumaná tlapka by asi vadila méně, než zadní, kterou se kočka odráží. Pokud se jedná o chovného, výstavního kocoura, asi bych operaci zvážila. Pokud to je domácí mazel, tak asi ne. Já nemám kočky, ale psí plemeno, které je menší než kočka. Zlomené tlapky máme za sebou také. winking smiley

    Předpokládám, že nyní má kocour tlapku nějak zafixovanou, zadlahovanou a tak bych to nechala. Jelikož ho hlídáte, tak fixace nějakou dobu vydrží a nožička sroste ... nějak winking smiley .

    Dávat šrouby či kovové destičky do drobných kostí takto malých zvířat je veliký problém. Loni takový problém řešila "psí" kamarádka - jen materiál vyšel přes 12 tisíc, operace byly nakonec 3, a čubina se 6 měsíců defakto jen nosila eye rolling smiley .

    Řekni si o zapůjčení RTG snímku (pokud ho nemáš) a konzultuj to s jiným vetem.

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Kočky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.